Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s počítačem po spuštění...

Nazdar,
mám s počítačem velice nezvyklí problém, který bych rád odstranil. Projevy jsou následující a projevují se přibližně při každém 2-3 spuštění. Ne pravidelně. Mám Acer Aspire One D255E.
Tedy:
počítač se zapíná neúměrně dlouho, internet (wifi ani kabel se načítají přes 3min), Explorer je celý zadrhlý a téměř nic včetně složek nemá ikony. Tyto problémy přetrvávají okolo 2-3min.
Dříve mi navíc vyskočil můj Internet Download Manager a chtěl potvrzení o svém spuštění. K tomu, pokud se tohle všechno stane, tak pak padne brána firewall a nejde ji zprovoznit. Pomůže až restart.
Po 2-3 minutách vše odezní a žádné změny v PC jsem neobjevil.

První jsem svoji pozornost upřel na jmenovaný IDM a reinstaloval. Problém jsem tím neodstranil, tak jsem dal pryč IDM natrvalo a pro jistotu i TuneUp Utilities, protože jsem měl podezření na nějaké jeho zásahy bezprostředně po spuštění. Ale nic. Samozřejmě už nevyskakuje "Řízení uživatelských účtů" na potvrzení IDM, ale vše ostatní se děje stále.

Takže jsem udělal reinstal Windows a programů (krom IDM a TuU). Z jedné vody na čisto. No, dva dny se nestalo nic, až dnes opět dvakrát. Projel jsem programy Po spuštění, ale nevím, co by tomu mohlo vadit.

Nějaké nápady?

Předmět Autor Datum
Co vsetko si do toho PC instaloval a jake USB disky apod si tam strkal od tej cistej instalacie? Ptz…
MM.. 28.03.2012 20:07
MM..
Tak jsem vyloučil hardware a teď budu hledat nějaké další chyby a projedu to pomoci superantispyware…
Ondra HP 29.03.2012 17:11
Ondra HP
aha ty tam mas SSD a nie disk. Tak ten moze byt uz v haji. To "projeti na vadne sektory" si robil ci…
MM.. 29.03.2012 17:14
MM..
Inac ak tam mas nahodou Win vista alebo 7 tak sa uisti ze mas vypnutu automaticku defragmentaciu u t…
MM.. 29.03.2012 17:17
MM..
Defragmentace je samozřejmě vypnutá. A na kontrolu jsem použil SSDlive a HD Tune Pro. Viz předchozí…
Ondra HP 29.03.2012 18:32
Ondra HP
tak ked pouzivas zavirene "aktiivatory" a zavirene patche tak to mas vseobecne dost tazke. Ono aj ke… poslední
MM.. 29.03.2012 19:15
MM..

Co vsetko si do toho PC instaloval a jake USB disky apod si tam strkal od tej cistej instalacie? Ptz. napr. na USB disku moze byt autorun vir, v nejakych nelegal krekoch pre hry mozu byt (a casto su) viry, apod.
Mozes skusit si to prescanovat pomocou superantispyware v nudzovom rezime.
Je ale aj mozne ze to je HW problem (nejaky vadny HW sposobuje neustale IRQ, alebo je uz vadny disk, apod), skus to pouzivat bez baterky nech sa vylucia nejake nezmyselne eventy od baterky, odpoj vsetok nepotrebny HW z USB, a disk by som otestoval utiltitou od vyrobcu (utility su napr na UBCD)

Tak jsem vyloučil hardware a teď budu hledat nějaké další chyby a projedu to pomoci superantispyware. Zajímavé je, že SSD mi při projetí hlásí 0% vadných sektorů (HD Tune Pro), ale při projeti pomoci SSDlive mi hodí health jen 69%.Každopádně opět napíšu po tom softwarovém testu.

aha ty tam mas SSD a nie disk. Tak ten moze byt uz v haji.
To "projeti na vadne sektory" si robil cim? Lebo Win samotny nevie moc dobre rozpoznat vadne sektory a u SSD uz asi vobec nie, a u pomaleho formatzovania sa Win stejne ziadne vadne sektory nehlada (a pri prevadzke uz vobec nie pokial viem, Win proste len blbne :).

Inac ak tam mas nahodou Win vista alebo 7 tak sa uisti ze mas vypnutu automaticku defragmentaciu u toho SSD disku. Ak je zapnuta tak vypnut. A preistotu by som zrusil aj indexovanie.
Defragmentaica sa nastavuje v pravy klik na disk - nastroje alebo vlastnosti, indexovanie je v ovl.panely - nastavenie indexovania, zrusil by som uplne vsetko.

Defragmentace je samozřejmě vypnutá. A na kontrolu jsem použil SSDlive a HD Tune Pro. Viz předchozí příspěvek.
Teď jsem to projel po stránce softwaru pomoci superantispyware a nic. Našlo to akorád KMSActivator na Office, ale ten používám dlouho, fůru cookies a jeden patch na ABBYY fine reader, který jsem pro jistotu odpálil, ale nic podezřelého. Dneska to vůbec neudělalo, tak uvidíme.
Ale štve mne to...

tak ked pouzivas zavirene "aktiivatory" a zavirene patche tak to mas vseobecne dost tazke. Ono aj ked nieco pouzivas dlho, tak aktivovat si to moze na dialku utocnik len niekedy ked potrebuje robit DDOS. Ak ten smejd je nejaky backdoor. Tak pouzivaj aj nadalej zavirene "aktivatory"...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru