Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy se vzhledem a reklamou po aktualizaci IE9

Jsem uživatel PC se znalostmi na úrovni uživatelského kurzu pro začátečníky.

Zakoupiljsem si NB Acer, kde je předinstalován prohlížeč IE9. Neklikám na mnou nalezené odkazy, ale aktualizuji SW dle doporučení, které mi je sděleno na liště.

Posledním doporučením byla aktualizace IE9, po jejiž realizaci se nejen změnila tlačítka a vzhled IE9, tak jak jsem jej byl zvyklý používat, ale na každé z nyní prohlížených stránek z netu se mi vyskytuje obrázek reklamy, který nelze žádným způsobem odstranit a výrazně překáží při prohlížení stránky a čtení textu.

Jednou se objevuje po celé levé straně, kde postupně narůstá do celkové velikosti reklamního záměru, jindy nahoře, a neznám způsob, jak se této epříjemnosti, která mne rozčiluje, zbavit. Z velké části se jedná o reklamu firmy ČEZ.

Vadí mi skutečnost, že v horním řádku pod adresou zůstalo pouze tlačítko Googlu sesvými přidruženými tlačítky a řádek s dalšími tlačítky, který obsahoval snadnější přístup na potřebné stránky (např z oblíbených), zmizel.

Může mi tedy někdo poradit, jestli se nějakým způsobem lze vrátit do stavu a konfigurace, která mi zcela vyhovovala a na kterou jsem si zvykl, před tím, než jsem v dobré víře, že činím věc prospěšnou mému počíači, kliknul na tlačítko avízující připravanost aktualizace pro můj NB?

Děkuji všem, kdo mi budou chtít poradit i přesto, že znají můj stupeň znalostí o PC. Ti, které irituje, že nejsem na výši jejich technických znalostí a myslí si, že snad proto nemám nárok pracovat s internetem, nechť laskavě můj dotaz přehlédnou.
Milan

Předmět Autor Datum
ie9 ani netuším jak vypadá, a nejspíš to do smrti nezjistím. starší verze měly v menu nástroje - spr…
lední brtník 04.06.2011 12:58
lední brtník
Ahojky, nejste jediný člověk, který má problémy s IE9. Každý má sice trochu jiné, ale podstata je st… poslední
Dajda 06.06.2011 21:10
Dajda

Ahojky, nejste jediný člověk, který má problémy s IE9. Každý má sice trochu jiné, ale podstata je stejná. Vrátit to do původního stavu a to se dá takto: Start-programy-Údržba-Centrum zálohování a obnovení. Nabídne vám datum bodu obnovy (aktualizace je "Windows update") průvodce vás provede, takže se nemusíte bát, že něco zvoráte. Vše se potom vrátí do stavu, který byl pro vás přijatelnější. Aby se vám ta aktualizace stále nenabízela, tak až naskočí znovu, otevřete okno Windows update (buď v Ovládacích panelech, nebo ve Startu) a tu aktualizaci skryjte, pak vás už nebude otravovat. Kdykoliv ji pak můžete zase obnovit. Existuje ještě jeden způsob, ale nevím, zda by vám vrátil zpět vaše nastavení a to je aktualizaci jednoduše odebrat. Snad jsem vám to napsala alespoň trochu srozumitelně. Neznám váš operační systém, ale předpokládám, že jsou rozdíly minimální.D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru