Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Probém s černým tiskem u HP Deskjet F2280

Mám tiskárnu HP Deskjet F2280. V říjnu 2012 jsem koupil novou černou inkoustovou kazetu HP č.21 XL (C9351) a vyměnil ji v tiskárně za původní prázdnou. I když se jedná o neoriginální renovovanou tiskovou kazetu tak mi tiskla dobře a dostatečně kvalitně. Tuto konkrétní tiskovou kazetu jsem koupil hlavně kvůli dobré nízké ceně. Nyní mi ale tiskárna přestala tisknout černě. Když tisknu černě tak tisk není černý ale slabě tmavomodrý. Zkoušel jsem i černé kopírování a nevytisklo mi to nic i když tiskárna se tvářila tak jako by tiskla, papír v ní procházel a tisková hlava se pohybovala. Podle toho usuzuji, že je asi nějaký problém s černou tiskovou kazetou která netiskne. Při tisku dokumentů se asi používá místo ní kazeta barevná a to i přesto, že ve vlastnostech tiskárny mám nastavený tisk v odstinech šedé a pouze černý inkoust.
Zajímalo by mne zda se s tím dá něco dělat a nebo je to spíše tou neoriginální renovovanou kazetou která možná není dostatečně kvalitní.

Předmět Autor Datum
Pokud můžete vyloučit zaschnutí té cartridge, pak je prostě mizerně naplněná - reklamujte.
Kurt 18.02.2013 21:10
Kurt
Kurt: Zaschnutí vyloučit nemohu a ani nevím jak bych to poznal zda je to zaschnuté nebo ne. Možná je…
vlazy 18.02.2013 21:39
vlazy
Tak to hoďte do koše. Ještě předtím můžete zkusit na misku nalít vodu (1-2mm), do ní jednu kapku jar…
Kurt 18.02.2013 21:49
Kurt
S tím počítám, že ta černá tisková kazeta bude asi na vyhozeni a bude asi třeba koupit novou originá…
vlazy 18.02.2013 22:04
vlazy
Příliš nechápu proč tiskárna používá barevnou tiskovou kazetu když ve vlastnostech tiskárny mám nast…
vlazy 19.02.2013 10:59
vlazy
Taky jsem takhle rozpouštěl zaschlé cartridge, než jsem přešel na laser.
iconek 19.02.2013 11:43
iconek
iconek: A pomohlo to vždy? Jaký byl výsledek takového rozpouštění zaschlého inkoustu?
vlazy 19.02.2013 11:53
vlazy
Výsledek byl, že to zase tisklo.Až ji vytáhneš z vodní lázně, jen ji otřepej od vody a vlož do tiská…
iconek 19.02.2013 11:57
iconek
Tak večer s tím zkusím něco udělat a snad se pokus o vyčištění zaschlého inkoustu povede. Trochu jse…
vlazy 19.02.2013 14:57
vlazy
Tak jsem zkusil ty trysky vyčistit od pravděpodobně zaschlého inkoustu. Zkoušel jsem to v teplé vodě… poslední
vlazy 19.02.2013 23:46
vlazy

Kurt:
Zaschnutí vyloučit nemohu a ani nevím jak bych to poznal zda je to zaschnuté nebo ne. Možná je to blbost, ale nemůže na to mít nějaký vliv i to, že ve druhé barevné tiskové kazetě mám už málo inkoustu?
Reklamace by mohla být problematická, protože by se asi těžko dokazovalo, že byla mizerně naplněná. Navic to bylo koupene přes internet a zasláním zpět obchodníkovi za účelem reklamace by se mi to asi zbytečně prodražilo když bych neměl jistotu, že mi reklamaci uzná.

S tím počítám, že ta černá tisková kazeta bude asi na vyhozeni a bude asi třeba koupit novou originální. Výrobci tiskáren asi mají pravdu když doporučují používat pouze originální jimi doporučované tiskové kazety a ne nějaké levné renovované a opakovaně naplňované.
Myslel jsem jestli to náhodou nemůže být i něčím jiným.

Příliš nechápu proč tiskárna používá barevnou tiskovou kazetu když ve vlastnostech tiskárny mám nastavený tisk v odstinech šedé a pouze černý inkoust. Pokud by tisková kazeta s černým inkoustem byla prázdná, měla zaschnutý inkoust v tryskách nebo byla nějak vadná tak by to asi nemělo vytisknout nic a ne použít nelogicky barevnou tiskovou kazetu i vpřípadě, že je nastavené použití pouze černého inkoustu. Chápu, že jako nejpravděpodobnější problém je asi přímo v te černé tiskové kazetě kterou bude asi třeba vyměnít, ale nemůže to být i něčím jiným, např. v nějakém nastavení?

můžete zkusit na misku nalít vodu (1-2mm), do ní jednu kapku jaru cartridge tam přes noc postavit tryskami dolů. Jestli to nepomůže,

A je tento postup bezpečný? Mám na mysli to, jestli po tomto pokusu nemůže dojít k nějakému poškození tiskárny kdy už pak nemusí pomoct ani výměna tiskové kazety za novou.

Výsledek byl, že to zase tisklo.Až ji vytáhneš z vodní lázně, jen ji otřepej od vody a vlož do tiskárny.Hlavně tu vodu neotírej, mohlo by se stát, že tam nějaký zbyteček zaschlého inkoustu zase zpátky zatlačíš.
Jednou se mi stalo, že to nepomohlo, ale to byla náplň nepoužívaná víc jak půl roku.

Tak večer s tím zkusím něco udělat a snad se pokus o vyčištění zaschlého inkoustu povede.
Trochu jsem hledal v internetu a ohledně toho čištění trysek jsem našel mj. toto: http://www.odpovedi.cz/otazky/zaschle-barvy-v-tisk arne, http://help.tisknuzatretinu.cz/co-mam-delat-kdyz-z aschnou-trysky-a-jak-tomu-predchazet. Lidi na to používají růuné způsoby. Jsou na to i různé čisticí roztoky na trysky cartridge, ale ten nemám a tak to asi zkusím v teplé vodě.
Inkoustové tiskárny používám už více jak 10 let a prozatím jsem problém se zaschnutým inkoustem neměl a to i když netisknu až tak často. Je sice pravda, že jsem až doposud používal pouze originální tiskové kazety a nebo nějaké levnější neoriginální, ale ne renovované a opakovaně naplňované. Asi ty levné renovované jsou plněné nějakým méně kvalitním inkoustem který je více náchylný na zaschnutí.

Vzpomínám si, že někde jsem četl (možná zde na poradně), že tiskové kazety je třeba měnit vždy obě dvě tj. černou a zároveň i barevnou, ale to mi připadá jako blbost.

Tak jsem zkusil ty trysky vyčistit od pravděpodobně zaschlého inkoustu. Zkoušel jsem to v teplé vodě s kapkou jaru asi 40 minut a pomohlo to. Provedl jsem zkušební tisk a nyní mi už černý tisk tiskárna zase tiskne normálně dobře.

Měl bych ale ještě jeden dotaz ohledně barevného tisku s černými místy. Používá tiskárna při barevném tisku obě tiskové kazety? Mám na mysli to zda všechny barvy včetně černé vytváří z těch 3 barev které v barevné tiskové kazetě jsou a nebo černé místa tiskne s použitím černé tiskové kazety.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru