Avatar uživatele
Ganymede

Proc by se nemeli krizit bratr a sestra? Proc se dite (pravdepodobne) narodi postizene?

Z vedeckeho hlediska. Co se stane s DNA?? Jak to je??

Eburi, dekuji, ale me zajima, proc se to deje, co se odehrava při tomto křížení, ze deti dedi tyto nemoci

Upravil/a: annas

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, bolak, Rokio, anonym, df před 2724 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

" Postižené děti

Pravděpodobně nejznámějším důvodem odmítání incestu je teorie, podle níž se snaží lidé instinktivně snížit pravděpodobnost přenosu defektních genů. Podle jejích zastánců mají potomci vzešlí ze spojení pokrevních příbuzných z evolučního hlediska mnohem menší šanci „na přežití“.

DNA je tvořena dvěma sadami po třiadvaceti chromozomech, přičemž jedna sada chromozomů pochází od matky a druhá od otce.

Velmi zjednodušeně řečeno: dejme tomu, že byste měli defektní gen, ale kopie tohoto genu vaší partnerky by fungovala správně. Tento zdravý gen by pak zafungoval jako jakási záloha, která může vaše potomky efektivně chránit před nemocemi, které může způsobovat špatný gen. Pokud si však pořídíte dítě se svou sestrou, drasticky vzrůstá pravděpodobnost, že mu defektní gen zajistíte dvakrát atd."

Více v odkazu
Zdroj: http://xman.id­nes.cz/incest-sexualita-ktere-se-desime-dos-/xman-sex.aspx?c=A090812­_115719_xman-sex_fro

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Domnívám se, že je to proto, že u potomka sourozenců se mohou sejít dvě recesivní alely způsobující nějaké postižení. Pokud je recesivní špatná alela spojena s dobrou dominantní alelou, získanou od nepříbuzného člověka, postižení se neprojeví, nebo jeho riziko je výrazně menší.

Možná ale nejsem úplně přesný. Doporučuji googlit hesla: Alela, inbreeding, gen, chromozom, haploidní, diploidní. Přihlásit se na gymnázium a dávat pozor v biologii 🙂 Ne jako já, který jsem měl ve třeťáku čtyřku. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

To dá asi rozum, že to nejde.
Víš jak to dopadalo, když se křížili faraoni v kruhu rodinném?
Byl to parchanti, měli křivici a trpěli nemocemi.
Lékaři varují: riziko postižení je veliké
Riziko postižení dítěte, které se narodí z lásky mezi příbuznými, je veliké. Musí si to uvědomit i lidé, kteří se rozhodnou výsledek zakázané lásky adoptovat. „Čím bližší je příbuznost rodičů, tím je větší pravděpodobnost, že bude mít jejich dítě některý z typů vrozených vývojových vad,“ upozornil přednosta Ústavu lékařské genetiky olomoucké nemocnice Jiří Šantavý. Tyto dětí trpí např. poruchou látkové výměny nebo cystickou fibrózou. „Postižení se může projevit v různém věku,“ dodal lékař.

Sourozenecké hrátky ? Až dva roky vězení!
Za soulož mezi příbuznými hrozí pachatelům až dva roky vězení. V případě Milana a Jany z Osoblašska navíc sourozencům hrozil i osmiletý trest za pohlavní zneužívání. „Kvůli nízkému věku nebyli trestně stíháni,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Kraštěničová. Žaneta s Martinem se nakonec před soud také nedostali. Jejich kauza byla odložena pro nízkou společenskou nebezpečnost.
Autor: Marie Machková

Více na http://www.bles­k.cz/clanek/zpra­vy-udalosti-zajimavosti/20568/kdyz-ma-bratr-se-sestrou-dite.html?utm_sou­rce=blesk.cz&ut­m_medium=copy
Jde tu především o zdegenerová­ní,tzv,inINBRE­EDING.více v odkazu..
http://ibnwarraq­.ivcrn.cz/2015/03/­23/jak-zdegenerovat/
Každá příbuzenská plenitba je vždy velké riziko na další vývoj potomstva.
https://www.go­ogle.cz/#q=in­breeding+u+ps%C5%AF

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Ano, je to záležitost DNA.
Nikdo nezná dokonale svůj rodokmen a neví, jaké choroby se u jeho předků vyskytovaly. U přímých příbuzných je větší šance, že se vyštěpí genetická choroba, která je v jejich rodě. Dítě tak může být postiženo. Nedá se říct, že se dítě pravděpodobně narodí postižené, jen je podstatně větší šance.

Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/zku­senost-s-incestem-maji-hlavne-sourozenci-f3t-/domaci.aspx?c=A070111­_105836_domaci_rez

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek