Avatar uživatele
Ganymede

Proc lide neradi posilaji zbozi na dobirku?

Obcas nakupuji v bazaru a prijde mi, ze hodne lidi nechce posilaz zbozi na dobírku, kvůli spatnym zkušenostem a ja nechapu proc.
Proste posle zbozi, vyplní papir, me zbozi dojde, zaplatim a jemu dojdou penize, tak v cem je teda problem??

Zajímavá 0 před 2889 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
brillant

Protože je hodně lidí, kteří si zboží nevyzvednou a náklady jdou na vrub odesílatele.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Problém je v jedné věci:
Ceny ber jen orientačně.
Balík stojí 70,–Kč
Doběrečné stojí 10,–Kč
Cena za složenku stojí 25,–Kč
Celke to je 105,–Kč.
Doteď v pohodě. Prodám ti věc za 100,– + 105,– poštovné, dobírka tedy bude 205,–Kč.
Ty si to rozmyslíš nebo jakýkoliv jiný důvod a dobírku si nevyzvedneš. Pošta balík vrátí zpět na mou adresu. Jediný peníze, který mi pošta za balík vrátí je doběrečné a cena za složenku, tedy 35,–Kč a jako 70 korun je v pr…čicích. Ty mi nikdo nedá.
Jednou, budiž, dvakrát no dejme tomu, ale pokud ti to udělá víc lidí, tak na dobírku prdím. Nejsem sociálka, abych dotoval poštu jen tak.
A to nemluvím o tom, že ti klidně pošta může naúčtovat ještě cenu za balík zpět (to si nejsem jistý), ale oni ho doručí a pak doručují zpět, tak by klidně mohli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Raibek to spočítal. Taky jsem si tak na bazaru cosi kupovala, za poštu jsem ale neplatila nic, protože poštovné 50,– , které si prodejce naúčtoval, jsem zaplatila předem jemu na účet a za dva dny jsem měla balík doma. Mě se taky nechtělo posílat prachy na účet a chtěla jsem rovnou dobírkou, ale prodejce mi upřímně vysvětlil jak se věci mají, a bylo to tak, že přišel za nevyzvednuté zboží o víc jak 2000,– ty prachy nikdo jen tak na ulici nenajde, že ne. Ovšem občas narazíš i takto, že pošleš peníze a zboží nikde.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek