Avatar uživatele
Angi-Shy

Proc v lekarnach prodavaji spunty do usi, kdyz naopak lekar na usnim o tom nechce ani slyset a hysterci, ze to nici usi?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Cenobita, Putin před 2779 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Špunty do uší jsou nejméně účinná ochrana proti nadměrnému hluku. Takže se v nich spát nechodí a nosí se jenom když je to potřeba. Daleko nebezpečnější pro sluch je expozice nadměrným hlukem.
Zase je někdo papežštější než papež.

Zvuk se do hlavy dostává nejenom sluchovodem, ale i hlavou, nejvíce zátylkem.
O něco lepší jsou proto protihluková sluchátka a úplně nejlepší je protihluková přilba. Halt pan doktor chce, aby jsi nosil protihlukovou přilbu.
Mimochodem pokud by technici u letadel nenosily protihlukovou přilbu, nebo neměli chráněný zátylek, do několika let budou mít narušené vestibulární ústrojí.

Upravil/a: mosoj

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?led Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
luckykubrt

Byznys je byznys. Otázkou pro koho: jestli pro lékarníka nebo lékaře. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Špunty do uší sa používajú na krátkodobú ochranu sluchu pri zmene tlaku vzduchu na membránu. Ale ich nevýhoda je zablokovanie prístupu a pohybu vzduchu v uchu, čím zabraňujú jeho potrebám zo zdravotného hľadiska (aj ucho potrebuje „dýchať, vyplavovať maz, následné stvrdnutie membrány a podobne“).
A ak k tomu pridáme aj zábudlivosť a lekár pri ročnej kontrole sluchu objaví dôvod zlého počutia – zabudnutý špunt spred roka, musí ho dostať von, čo niekedy nie je ľahké. Preto je lepšie používať náhlavné protihlukové sluchátka, ktoré stlmia zvukové nárazy aj v okolí ucha. Tieto sluchátka (aspoň pre ich veľkosť) určite nezabudnete na hlave.
V prípade dlhodobého užívania aj lekári a aj hysterici majú pravdu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Slecna 007

Kolik lidí, tolik názorů. I lékaři v jednom oboru mohou dělat naprosto rozdílná rozhodnutí. Pokud je potřebuješ/chceš, tak si je kup. Pokud je ušař hysterik, najdi si jiného ;) … a před tím mu doporuč návštěvu kolegy psychiatra 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

To nevím…
Také nevím, proč v lékárnách prodávají nesmyslné a nefungující kombinace potravinových doplňků, vitamínů, minerálů, dokonce vydávají na RPpodobné „léky“.
Je to jen další obchod, nabízí zboží a vyhovuje poptávce ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Nevím, nikdy mi nikdo neříkal, že nemám nosit špunty.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

  • nenosili-

před 2778 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek