Avatar uživatele
PO

Co je nízká duševní aktivita?

Co je nízká duševní aktivita? Jedná se o jednu z možných příčin Alzheimerovy nemoci..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4873 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Elk

Že by to byl Hujersystém?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Mozek těchto nemocných není schopen pracovat jako dřív a nejsou schopni vykonávat bez problémů běžné denní věci.
Řeč je obsahově chudá, věty ztrácejí svůj smysl. Nemocný ztrácí schopnost abstraktního myšlení, ztrácí úsudek, není schopen řešit ani banální úkoly. Přestává se orientovat v čase, neví, jaký je den, může se ztratit i na dobře známých místech. Netěší ho dál činnosti, které mu dříve potěšení skýtaly. Mění se jeho osobnost, chování. U části nemocných se rozvíjejí poruchy chování ve smyslu bloudění, neklidu, někdy dokonce agresivity. Tyto poruchy jsou dány především nepochopením situace či strachem z „neznáma“. Alzheimerova choroba narušuje i schopnost konat běžné denní aktivity. Obsluhovat běžné domácí přístroje či dokonce telefon se může stát nezvládnutelným problémem. V počátečních stádiích nemoci může nemocný dobře fungovat ve známém prostředí, zaběhlém rutinním životě. Příznaky se často „demaskují“ při určité zátěži či změně (ztráta partnera, hospitalizace apod.).
Alzheimerova choroba je progresivní onemocnění. To znamená, že její příznaky se neustále zhoršují. Na začátku je nemocný ještě schopen postarat se sám o sebe jen s mírnou pomocí při řešení obtížnějších úkolů (řešení finančních záležitostí apod.). S rozvojem nemoci však ubývá činností, které je nemocný schopen zvládnout sám, bez cizí pomoci. V nejtěžším stádiu Alzheimerovy choroby již není schopen se ani samostatně najíst, neudržuje hygienické návyky, může se pomočovat. Stává se zcela závislým na péči okolí.

Zdroj: http://www.zdra­vi4u.cz/view.php?cis­loclanku=2008121301

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fofbal

Někdo se s tím narodí, má to dáno a nic s tím neudělá. Někdo se k tomu bohužel dopracuje ne z vlastní viny jistou nemocí jako třeba zmiňovaná Alzheimer. Prakticky-neschopnost zájmu poznání a vnitří práce osoby. S tímž souvisí pozdější nudný profil jedince a on sám si často neví rady sám se sebou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek