Avatar uživatele
jechoutan

Prodej bouraného vozidla na náhradní díly? Jak na to?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda dnešní zákon umožňuje prodej auta na jednotlivé díly ? Mám totiž bourané auto které se nevyplatí opravovat, ale téměř vše je funkční, pouze pravá přední strana je bouchlá ale vše, kromě nápravy je netknuté. Mohu auto nějak „odhlásit“ a prodat zájemcům konkrétní díly, či musím auto prodat celé tak jak je a přehlásit ? Děkuji mockrát a přeji krásný večer

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 3498 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Nejprve zanes značky na magistrát (dopravku) odevzdáš je, ať nemusíš platit povinné ručení.

Potom autoo klidně rozeber, a rozprodej.

Nakonec na magistrátu (dopravce) čestně prohlášíš, že auto již neexistuje, protože si ho rozebral a po dílech prodal. Požádáte o vyřazení z evidence.

Doporučuji olej a jiné kapaliny odevzdat do sběrného dvora.

Hlavně se nepokoušejte o nějaký podvod, jako že jste ho prodal a tak, nestojí to za to, jde to udělat normální cestou, jen o ni moc lidí neví.
Doplňuji:
Mrkla jsem na net, a jsem zase v údivu, že to všude není stejné, co kraj, to jiné požadavky. ☹

Já jsem s odhlášením neměla problém.

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Dobrý den
auto odhlásíte z evidence jedině s protokolem o ekologické likvidaci. Další možnost je vozidlo odhlásit na někoho. Pak si s autem můžete dělat co chcete…

Doplňuji:
Jechoutane, dojděte na evidenci vozidel, předneste tam radu od zzzzz:

Nejprve zanes značky na magistrát (dopravku) odevzdáš je, ať nemusíš platit povinné ručení.

Potom autoo klidně rozeber, a rozprodej.

Nakonec na magistrátu (dopravce) čestně prohlášíš, že auto již neexistuje, protože si ho rozebral a po dílech prodal.

…a pak se pochlubte, jak jste dopadl. Kdyby toto fungovala, tak lidé nedávají vozidla na ekoligickou likvidaci, ale rozebírají je doma.

Tato možnost byla zrušena již více jak před rokem.

Upravil/a: cukrar

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Jak píše cukrář: Podle všeho je v současné době jediná legislativně správná cesta vrak prodat vrakovišti, kde dostaneš protokol o ekologické likvidaci. Na jednu stranu to považuju za nemístnou buzeraci státu – proč by si to člověk kterej se v tom vyzná nemohl rozebrat a použitelné věci rozprodat sám, na druhou stranu je fakt, že těch vraků a vybrakovaných koster z aut se tu po republice válelo a válí až příliš… (teď každej vlastník auta má povinnost se prokazatelně postarat o ekol. likvidaci)
Doplňuji:
Skus poslat popis na několik nejbližších vrakovišť a nech si od nich dát nabídky…

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
petrholasek

Na vrakovišti vás oberou. Lukrativní díly si prodejte určitě sám po internetu v bazarech. Menší návod, jak prodat na netu díly nebo auto. http://www.vwcar­s.cz/volkswagen/jak-a-kde-prodat-auto-pres-internet

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Honzyn14

Já si myslím, že na tom není nic ilegálního ve chvíli, kdy kupujícímu tuto skutečnost uvedete – dám příklad. Zrovna teď prodávám na inzertním serveru https://www.bi­ginzerce.cz/ použité dveře od kufru Škoda Octavie a tři roky nazpátek mi do nich naboural auto na parkovišti. Do inzerátu jsem to samozřejmě uvedl a už se mi ozval pán, že mu tento fakt vůbec nevadí.

před 1178 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mukynda

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1196 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cukrar

Chtěl bych tazatele upozornit, že vzhledem k tomu, že čecháčkové podvádějí jak jim to předpisy dovolují, zpřísnila se situace ohledně nakládání s autovraky, jako nebezpečného odpadu.
Jakmile je vozidlo předáno na vrakoviště, musí do 24 hodin být vozidlo zadokumentováno, nafoceno a předáno on line do databáze ministerstva.
Určitě je ale možné, se domluvit o odkupu určitě části z Vašeho vozidla. Domluvu myslím domluva mezi nabídkou a poptávkou.
Každý přece chceme vydělat.

před 3497 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek