Avatar uživatele
norek

Prodej starého a koupě nového domů

Když prodám starý dům-co mám vše a jak odhlásít a nahlási třeba elktr,a pod.To samé když se přestěhuji do nového.

Zajímavá 0 před 4247 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano všechny energie /voda, plyn, teplo, elektřina/odhlásit, nebo převést na nového majitele. Při koupi naopak. Důležité je taky nahlásit změnu na katastrálním úřadě a provést změnu v registru nemovitostí.
Doplňuji:
Vytrvalý zřejmě přečetl dotaz nepozorně. Dotaz se netýkal prodeje a koupě domu, ale týkal se toho co přepsat v případě kdy dům je prodaný.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Tak pan Drap se nám tu lehce rozkecal a používá při tom neexistující a zavádějící pojmy. Kéž by všichni, kteří nemají co říci, mlčeli. To by bylo krásně. Za prvé: prodejte stávající dům. Vezměte si právníka, kupní smlouva není až taková legrace. Ta se následně vkládá do Katastru nemovitostí. Ohledně ceny doporučuji úschovu. Média se převedou u příslušného dodavatele. Z prodeje se platí 3 procena daně z převodu (dle toho, co je vyšší, zda smluvní či cena ve znaleckém posudku). Nový dům nabudete stejně, opět se vkládá do katastru. Pak si ohlídejte změny trvalých bydlišť, na poště, pokud bude jiná, požádejte o dosílku na novou adresu, ať nic neprošvihnete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek