Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodloužení signálu WiFi

Dobrý den,
mám doma wifi router a všechno v pořádku, jenže bych potřeboval signál v dalším pokoji kam bohužel nedosáhne. Mohl bych přemístit vysílač, ale je na něm zapojeno několik PC drátem, proto je to jen krajní řešení.
A chtěl bych se zeptat zda není něco jako přijmač-vysílač, který signál přijde a pošle dál, přikládám schéma. Omluvte vzhled :D
http://img543.imageshack.us/img543/1070/beznzvuxk. jpg

Předmět Autor Datum
Z osobní zkušenosti doporučuju koupit AP, natáhnout dlouhý kabel a propojit s routerem (bude vysílat…
Potkan007 05.01.2011 16:50
Potkan007
Díky za odpověď. A co je ten AP? Nějaký vysílač?
Rab 05.01.2011 16:54
Rab
pokud ti stačí wifi 54g: http://i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=411 lite-n od nich
lední brtník 05.01.2011 18:03
lední brtník
Neni jednodussi natahnout dalsi kabel a dat tam access point? Pokud pouzijes repeater, pojede na ste…
gd 05.01.2011 16:54
gd
O těch kanálech je to nejspíš různé, já můžu v repeater módu změnit vysílaný kanál. Problém je ten,…
Potkan007 05.01.2011 17:08
Potkan007
Jaky mas router a jakou ma antenu? Mozna bude levnejsim resenim poridit kvalitnejsi antenu na router…
Jan Fiala 05.01.2011 17:18
Jan Fiala
Mám taky HUAWEI. Tam je anténa napevno. Proto hledám stejné řešení, ale na HW ZYXEL 570-S. Stejně ne… poslední
Kozlík 05.02.2011 09:56
Kozlík

Neni jednodussi natahnout dalsi kabel a dat tam access point? Pokud pouzijes repeater, pojede na stejnem kanalu jako klienti a klesne ti propustnost... Nebo se mylim?

PS: potkan me predbehl...

jinak z http://www.marigold.cz/item/wds-pro-pohodlnou-stav bu-vetsi-wifi-site:

WDS lze použít ve dvou základních režimech, přemostění a opakovače.
Při přemostění je pouze předáváno internetové spojení z jednoho přístupového bodu na druhý, není ale povoleno připojení klientů. Naopak při funkci opakovače je možné, aby se distribuovalo nejenom spojení mezi přístupovými body, ale také aby přístupové body poskytovali své služby klientům. Funkce bezdrátového přemostění je zajímavá spíše pro spojení dvou LAN sítí, naopak bezdrátový opakovač je zajímavý pro vytváření většího pokrytí bezdrátovou sítí bez dalších nákladů na připojování jednotlivých přístupových bodů do internetu.

Nevýhoda: WDS propojuje přístupové body na stejném kanálu, na jakém připojuje klienty. Důvod je jednoduchý - přístupové body nemají dvě radiové části a tak si musí vystačit s prací na jednom kmitočtu. To vede ke snížení propustnosti a zvýšení zarušení, rychlost jde dolů a to je daň za finanční i časovou úsporu. Rychlost na každém skoku bezdrátového opakovače je zhruba polovinou rychlosti přechozího skoku.

Pozor: žádné dynamické klíče! WDS nepodporuje zajíštění dynamickými klíči, takže funkci WPA musíte vypnout. Je možné používat pouze statické WEP klíče a podle některých praktických zjištění se vyplatí, v případě, že něco nefunguje, vypnout i je. WPA nelze používat ani mezi přístupovými body ani mezi klienty a přístupovými body…

Mám taky HUAWEI. Tam je anténa napevno. Proto hledám stejné řešení, ale na HW ZYXEL 570-S. Stejně neúspěšně. Jak popsáno výše repeater nemusí být repeater. Zkus ale zřídit jinou sít na druhém routeru(SSID, IP Adresa), kabelem zapoj do HUAWEI a použít mód Acces- point repeater. Pak můžeš zkusit připojení k jedné, nebo druhé síti a otestovat co vlastně funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru