Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Co je potřeba k soukromému vlastnictví autogenu?

Dobrý den,
co je vše potřeba k soukromému vlastnictví autogenu?
Když pomineme to, že se asi soukromě nevyplatí, jak je to s láhvemi? Četl jsem, že teďkom se pouze pronajímají.
Jak je to s plyny? Stárnou nějak časem, aby se museli třeba po 5 letech vyměnit, kvůli např. menší využitelnosti? Revize lahví se dělají každoročně? Co distributoři plynů, nejznámější Linde a Messer?
Děkuji za jakékoliv odpovědi.

Abychom zabránili dalšímu zneužívání tématu reklamními agenty, zamykám. (Kurt)

Předmět Autor Datum
Na Linde v Praze jsem svého času pracoval jako plnič. Zkoušky tlakových lahví se dělají po 10 letech…
Oula 19.02.2012 20:27
Oula
Linde je drahé. My máme pronajaté láhve od Soptíka Čelákovice, 1080.- bez DPH na rok. Pro domácí sva…
Filuta 20.02.2012 02:34
Filuta
A acetylen je teďkom jen na živnosťák? To by mě celkem zklamalo..
Colejek 20.02.2012 14:50
Colejek
A potřebujete opravdu acetylen/kyslíkovou soupravu? Svařování se tím skoro vůbec nedělá - je to drah… poslední
mirektatra 23.01.2014 20:53
mirektatra

Na Linde v Praze jsem svého času pracoval jako plnič. Zkoušky tlakových lahví se dělají po 10 letech, ale to vás v podstatě nemusí zajímat. Pokud končí revize, lahve se vyřadí před plněním a pošlou se do údržby. Co se týče doby použitelnosti, tak si nemusíte dělat starosti. Pokud hodláte svařovat sám pro sebe, nemusíte mít nic, kromě autogenu, pokud byste se tím měl živit, je třeba samozřejmě svářečské oprávnění pro svařování plamenem. Jak je to v současné době s pronájmem nevím, ale to vám řeknou na zákeznické lince Linde, 800 121 121.

Linde je drahé. My máme pronajaté láhve od Soptíka Čelákovice, 1080.- bez DPH na rok. Pro domácí svařování kdysi prodávali v Horním Bachu a vyměňovali takové menší lahve, pro domácí občasné svařování ideální - nemusí se člověk tahat s flaškama těžkými jako kráva.

A potřebujete opravdu acetylen/kyslíkovou soupravu? Svařování se tím skoro vůbec nedělá - je to drahý a materiál oxiduje, k řezání je výhodnější flexa, nebo plazma, ohřívání velkých věcí doma často nehrozí... K pájení od stříbra po mosaz stačí propan/kyslík, který je diametrálně levnější provozně i investičně, menší, lehčí a k ohřevu většinou taky stačí...
Já šel cestou propan/kyslík, svářečka CO, flexa a trafo. Tím obsáhnu všechno, co potřebuju, a nemusím mít smlouvy, bát se neodborné manipulace (děti) ...

Zpět do poradny Nahoru