Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Programování/Elektrotechnika - Naučit se

Ahoj, jsem tu nový a potřeboval bych radu ohledně toho, kde bych se mohl naučit programovat či zacházet s elektrotechnikou. Už jsem se koukal na nějaký kroužky, ale zdá se mi to málo a mé přesně to co potřebuju. Je mi 15 let a chodím na osmileté všeobecné gymnázium, ale humanitní obory mě vůbec neberou.. Spíše fyzika. Proto bych se spíše chtěl zaměřit na elektrotechniku. Nevíte jestli by byl někdo, kdo se v tom orientuje, ochotný poradit nebo popřípadě něco naučit? Předem díky

Předmět Autor Datum
Naucis sa to tak ze si das do google zaciname s C++ alebo s C# alebo s java resp. programovani pro a…
MM.. 06.04.2014 23:52
MM..
Tady jsou další fóra: www.ebastlirna.cz hw-list http://www.zive.cz/Poradna/sc-20/default.aspx?cons u…
Yarda 07.04.2014 07:49
Yarda
ale humanitní obory mě vůbec neberou Jenom doplňuji, že třeba bez angličtiny se neobejdeš.
hynajs 07.04.2014 08:33
hynajs
A nenapadlo te zmenit stredni skolu ? Na nejakou Prumyslovku se zamerenim na IT ?
David74 07.04.2014 10:59
David74
Průmyslovka je dneska sprostý slovo. A průmysl? To je ten jedinej, kdo nepřežil sametovou habaďůru.
Tomix 11.04.2014 04:58
Tomix
nepřežily staré firmy s bolševickým vedením, co šly do kupónové privatizace - buď vytunelované nebo…
lední brtník 11.04.2014 08:10
lední brtník
můžeš kouknouti umne...www.telefon.unas.cz
paul 11.04.2014 07:44
paul
Doporucil bych podivat se na "Arduino". Ve "Starter Kit"-u je vse potrebne k 15 "projektum", ktere z… poslední
gilhad 17.04.2014 08:59
gilhad

Naucis sa to tak ze si das do google zaciname s C++ alebo s C# alebo s java resp. programovani pro android zaciname, alebo tutorial android apod. A budes nieco robit, od najjednoduchsich veci az ku komplikovanym. Idealne ked zacnes nejakym kruzkom aby si trochu pobral datove typy a reproezentaciu dat, rozne jednoduche algoritmy. Potom neskor je dobre sa zacat zaoberat aj komplikovanejsimi algoritmami, efektivitou algoritmov, atd. Dnes sa da vacsina veci vygooglit, idealne je ale studovat to na vyske (ptz je to dost komplexny obsiahly obor, od algoritmu PID regulatora cez graficke algoritmy az po multitasking a uskalia s tym spojene apod to je aj tych 5rokov na vyske malo)

Elektrotechnika je to zas podobne. Za prve dobre knizky, ktore ti vysvetlia zaklady elektrotechnickych suciastok, a potom zacnes si robit nejake jednoduche blikatka s logickymi obvodmi, pripadne jednoduche zosilovace analogove, pripadne neskor aj triedu D ak si trufnes, apod.

Ucit sa budes cely zivot.

nepřežily staré firmy s bolševickým vedením, co šly do kupónové privatizace - buď vytunelované nebo jako nekonkurenceschopné zkrachovaly.
ve firmách s cizím vedením (zprivatizované prodejem nebo postavené na zelené louce), bývá s novým sortimentem práce dost.
bohužel i tam zastávají místa techniků různí gympláci a to je potom matroš.

a viz vejš: bez jazyka to nejde, pokud nechce člověk strávit zbytek života ve směnném provozu.

Doporucil bych podivat se na "Arduino". Ve "Starter Kit"-u je vse potrebne k 15 "projektum", ktere zaberou jen kratky cas a kazdy demonstruje pouziti nejakych periferii/soucastek. Ty "projekty" jsou jen na pocatecni odpichnuti se, jakmile je pochopis, snadno si udelas vlastni zapojeni.
Zaroven tam jsou programky pro ovladani toho vseho, v jakyku Wired (coz je par knihoven nad Cckem, aby se to snaz ovladalo), s tim, ze je vysvetlene, jak a proc to funguje.
Pro zacatecnika velice prima vec, ja se povazuju za pokrocilejsiho a jako urychleni startu a uceni se mi to pomohlo taky dost.
Plus je k Ardujino spousta doplnku a komunita, kde se resi problemy okolo nej (at uz HW, ci SW), takze jestli se chces naucit neco o jednocipovych pocitacich, rychle zacit delat vlastni obvody s nima a mit rychle nejake jednoduche vysledky, tak je to vyborny startovaci bod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru