Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Projekt Ara od Googlu nabídne smartphony od 50 dolarů

Ahoj IT nadšenci,

před nedávnem se objevil velice zajímavý mobilní projekt s názvem Google Ara. Jedná se o modulární smartphone, který si můžete svépomocí zkompletovat podle vašich představ. Celý článek o projektu Ara od Googlu si můžete přečíst zde. Velice zajímavé video o projektu si pro nás připravilo americké The Verge.

Postavíte si jednou také tento mobilní telefon s výměnnými moduly? Nebo si myslíte, že se do světového prodeje tento telefon ani nedostane?

Předmět Autor Datum
Už jsem o tom kdesi četl. Zajímavé řešení, ale IMHO se neujme. Co znám mobilní šílence, tak chtějí h…
mif 20.04.2014 10:35
mif
Ono by se to třeba i ujmout mohlo, není to špatný nápad, spíš to ale zase narazí na nutnost výrobce… poslední
Potkan007 20.04.2014 11:02
Potkan007
Pokud tam půjde normální poměr stran displeje o úhlopříčce větší, než 6" a ne ty jejich širokoúhlé n…
Kráťa 20.04.2014 10:55
Kráťa

Už jsem o tom kdesi četl. Zajímavé řešení, ale IMHO se neujme. Co znám mobilní šílence, tak chtějí hotovou krabičku a maximálně si do ní flashují nový/jiný OS. Já osobně pokládám smartfouny za zvěrstvo, které nemělo nikdy spatřit tvář světa :-).

Ono by se to třeba i ujmout mohlo, není to špatný nápad, spíš to ale zase narazí na nutnost výrobce vydělávat, takže budou telefon podporovat třeba 2 roky, po té době vydají nový model, který nebude kompatibilní, takže z něj nepůjdou novější součástky na starší desku a zájemce o lepší parametry bude muset stejně měnit.

Pokud tam půjde normální poměr stran displeje o úhlopříčce větší, než 6" a ne ty jejich širokoúhlé nudle, kdy se to zlomí v kapse, stylus a baterka, co to na ní vydrží tři dny při plném provozu, tak budu nadšen. Chytrofon totiž nepoužívám na telefonování, ale na práci, když už se PDA nevyrábějí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru