Avatar uživatele
anonym

Promiňte mi, ale zprávy moc nesleduji, proto prosím, zdali mi objasníte, proč chce V. Británie z EU pryč?

Jaká je vlastně šance, že se tak stane? Zahlédl jsem jen že 52% je aktuálně pro zachováni VB v EU. To mi příjde hodně na hraně. Jaký by to mohlo mít na ostatní členské státy EU dopad pokud se VB trhne? Ovlivní to i ekonomiku v celé EU nebo jen u nich? Bude v Británií horší životní úroveň, než předtím nebo naopak?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pamatuj:RVHP (v dobách socailismu) nám diktovalo jaké máme vyrábět lokomotivy, autobusy, nákladní a osobní auta, ale do domácností nám nelezlo.
EU nám leze do domácností protože určuje jaké máme kupovat žárovky, kolik můžeme vyrobit hovězího a vepřového masa, vyrobit mléka, vyrobit cukru (kvůli tomu jsme museli zlikvidovat cukrovary), jaké používat v masnách špalky na maso atd.Čili kvůli EU jsou u nás statisíce nezaměstnaných (což za komunistů nebylo) a máme tady tuneláře, kteří kradou peníze z dotací do EU.
Právě lidi, jako jsi ty, potřebuje tenhle zrádný kapitalistický systém aby byli slepí a hluší a plnili je to co se EU hodí (protože jsi sám přiznal, že vlastně nevíš o co tam jde).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
postcd

Důvodů je asi hodně když je asi víc jak 17 mil. Britů (cca 52%), kteří chtěli ven. Počítám, že nechtějí aby je EU omezovala. Stejně jako u nás se třeba nelíbí ty povinné kvóty přerozdělování uprchlíků, nebo jiný diktát kdy ostatní země EU česko přehlasují.

Upravil/a: postcd

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Už je rozhodnuto. Británie EU opouští. Jaký to bude mít dopad na ostatní státy a občany Británie doposud nikdo neví a nedokáže dost přesně odhadnout.Jaká bude životní úroveň v jednotlivých státech ukáže až čas.
Podle mne dřív nebo později muselo k něčemu takovému dojít. Uměle vytvořený moloch, jako EU, vytvořený na zcela nedemokratických základech a direktivně řízený nefungoval a ani nikdy v budoucnu fungovat nemůže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Niekoľko zamyslení:
1 – Ešte nič nie je rozhodnuté, teraz nastúpi k slovu exekutíva a diplomacia.
2 – „Zahlédl jsem jen že 52% je aktuálně pro zachováni VB v EU“ Nie, tých 52% je za odchod z EU. Teraz ste predviedli, ako mnohí sledujú zprávy a potom ich skreslené posielajú ďalej
3 – Bude to mať ekonomický aj politický dopad aj na VB, aj na EU. Oslabí sa sila a jednota EU proti neeuropským spoločenstvám. Oslabí sa aj sila VB pri presadzovaní jej politiky a ekonomiky v zahraničí. Zostrujú sa nacionálne hnutia za odtrhnutie svojich území a závislosti na jednotnej politike a ekonomike VB. Treba si uvedomiť, že Veľká Británia nie je jednoliaty, ale mnohonárodnostný štát.
4 – Čo sleduje Veľká Británia svojim vystúpením z EU? V prvom rade svoje vlastné ekonomickopolitické záujmy, ktoré už nebude musieť prispôsobovať rozhodnutiam Bruselu.
5 – Ak si myslíte, že dnešným dňom VB prestáva byť členom EU, ste na omyle. Naďalej po dobu 2 rokov od podísania dohody u ukončení členstva v únii, bude jej členom, ale bez rozhodovacej a schvaľovacej funkcie. Až po uplynutí „výpovednej lehoty“, tj. 2 rokov, prestáva byť členom EU. To znamená, že práve teraz ju ostatné členské štáty môžu ľahko „prehlasovať“.
6 – Škotsko v súčasnosti opäť hrozí referendom o osamostatnení sa od Veľkej Británie
7 – Severné Írsko uvažuje podobne, ako Škótsko s tým, že by sa následne začlenilo do zjednoteného Írska.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kablik

pokud i nadále nebudeš m o c sledovat zprávy, tak si vůbec nevšimneš že VB už není členem EU…

před 2864 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Díky. Je k nevíře, že jsem se zeptal tzv. za 5 minut 12. :)

před 2864 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek