Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojeni repro s PC. Redukce z jack 6,5mm na 3,5mm

Ahoj,

potrebuju radu ohledne propojeni pc s repro. Nevim jak to poradne popsat. Mam tento kabel HN098604 na jednom konci je nejaka koncovka, vubec nevim jak se jmenuje. Na druhem je jack 6,5mm. Prvne potrebuju vedet, jestli existuje redukce jack samice 6,5mm na samce 3,5mm. Jestli jo, tak mam dalsi dotaz. Kdyz toho samce 3,5 strcim do PC pojede zvuk i v tom repraku? Podotykam, ze v repru je koncovka (samec i samice) pouze ta o ktere pisu vys a vubec nevim jak se jmenuje. Takze by to bylo zapojeno takto: Repro> ta zvlastni koncovka> jack 6,5mm samec> do 6,5mm samice> a z ni 3,5mm jack do PC.

Redukce- vim ze existuje opacna. Takze predpokladam, ze existuje i tahle. Jenze nemam potuchy, jestli by to pak hralo. Na netu toho moc nevyhledam, protoze jsem v miste, kde jede jen GPRS a to se neda nic hledat.

Dik

Předmět Autor Datum
To jsou nějaké aktivní studiové monitory nebo co? To je obyčejný XLR konektor. Redukovat jde všechno…
karel 09.11.2010 17:53
karel
Sorry nenapadlo me napsat jaky jsou ty bedny, kdyz hledam neco jiny. Bedny jsou aktivni. Koupil jsem…
Radek 09.11.2010 18:02
Radek
To jsou normální aktivní reprobedny, žádná záludnost by v tom zapojení být neměla. To šustí a lupe p…
karel 09.11.2010 18:08
karel
Takze zadnej dalsi kabel nebude potreba jak psal Ajavar? Susti to v tomto pripade: Repro zapojeno ON…
Radek 09.11.2010 18:21
Radek
To bude teda jenom jedna bedna? Bezdrát se zastrčeným kabelem je co?
karel 09.11.2010 18:25
karel
Jo, ted mam jednu a pak asi dokoupim druhou (pak uz se pry mixpultu nevyhnu). Bezdrat je tato krabic…
Radek 09.11.2010 18:34
Radek
To mas k pocitaci? Tohle staci na ozvuceni koncertu v mensim klubu nebo ve zkusebne.. jaj boha..
JR_Ewing 09.11.2010 18:09
JR_Ewing
No obcas z toho pujde i zvuk z pc, ale ne doma. Koupil jsem to, protoze obcas delam prednasky a potr…
Radek 09.11.2010 18:14
Radek
Pak je to v poradku. Me formulovani dotazu dovedlo k myslence, ze jsou urcene k pc :-).
JR_Ewing 09.11.2010 18:17
JR_Ewing
Ok, sice se tam na foru naslo par blbcu, co me nazyvali sockou, ze nekupuju cosi za 100, ale par roz…
Radek 09.11.2010 18:32
Radek
Ten kabel ti bude asi k ničemu,protože to vypadá na mikrofonní kabel. neznámá konkoncovka=XLR(M)=vst…
ajavar 09.11.2010 17:55
ajavar
Aha. Ten kabel je asi mikrofonni, ale nemam potuchy, jestli by fungoval i jako audio. Je to kabel od…
Radek 09.11.2010 18:06
Radek
No,furt se jedná o zvuk.konektory,hrát to může.Vstup tam máš jen jeden a to 1x XLR Mic-In.Koupit tu…
ajavar 09.11.2010 18:13
ajavar
Ok. Koupim, zkusim, uvidim.
Radek 09.11.2010 18:35
Radek
Tak jem koupil redukci a zvuk z pc bez problemu hraje. Co me ale celkem znepokojuje, je sumeni z hor… poslední
Radek 10.11.2010 19:47
Radek

Sorry nenapadlo me napsat jaky jsou ty bedny, kdyz hledam neco jiny. Bedny jsou aktivni. Koupil jsem si toto HN108172 Jenze zezadu to nema skoro zadny zdirky(ty levnejsi bedny to maji v sobe), krom toho cosi, co ty nazyvas XLR. V zivote jsem to nevidel.
No a ptal jsem se na prodejne jak to propojit s pc a tam mne sdelili, ze tohle je poloprofi a predpoklada se dokoupeni mixazniho pultu, ale ten ja nepotrebuju. Tak hledam jiny reseni, protoze oni je tam neznaji. Vsichni to pry resi pres pult a tak napadlo me sehnat redukci, jenze nechci to kupovat, kdyby to nahodou nefungovalo.
Takze podle tebe to normalne z pc/ntb bude hrat, kdyz koupim tu redukci a zapojim tak, jak jsem popisoval?

Jinak jeste k tomu repro. Je normalni, ze to v nich susti kdyz je pustim naprazdno a kolík hlasitosti dam cca na pulku? Porad tam neco susti, lupe a sumi a tak nevim, jestli to nemam reklamovat nebo je to u techto veci normalni. Zadny bedny mne to totiz nedelaji, ale taky nemam podobny. Kably od elektriny a zvuku mam oddeleny.

To jsou normální aktivní reprobedny, žádná záludnost by v tom zapojení být neměla. To šustí a lupe při nezapojeném vstupu? Řešil bych to až po propojení se zdrojem signálu.

edit:
Jestli má ta zvukovka jako výstup jeden stereo jack a zesilovače jsou oddělené, bude to trochu složitější.

Takze zadnej dalsi kabel nebude potreba jak psal Ajavar?
Susti to v tomto pripade:
Repro zapojeno ON, ten kablik co jsem tady ukazoval je strcenej v bedne a druhej konec je v bezdratu. Bezdrat jsem normalne zapojil a funguje.I kdyz bezdrat vypnu, tak so susti(jedinej zdroj zvuku byl zatim bezdrat a pak jsem zkousel prilozit bezdrat k repracku od NTB a celkem dost dobre to z bedny hralo).
Kdyz dam kolik hlasitosti na cca pulku - jak na bezdratu tak na repru - tak to zejmena v te horni casti repra susti, lupe atd. Kdyz to dam naplno, tak to susti a sumi celkem dost. Jenze jak rikam, toto vubec neznam. Napadlo me, ze je to mozna tak silny, ze je to susteni a lupani normalni, kdyz to ma ozvucit i vetsi prostor, protoze kdyz do toho pak pustis treba mluveny slovo nebo hudbu, tak to asi slyset nebude.

No obcas z toho pujde i zvuk z pc, ale ne doma. Koupil jsem to, protoze obcas delam prednasky a potrebuju ozvucit nejakou mistnost a mit k tomu bezdratovej mikorfon a pujcovat si to nechci. Rekli mne ze mam koupit tohle, tak jsem to koupil. Chtel jsem mensi a levnejsi, ale proste mne celkem logicky vysvetlili, ze minimum je tohle. Vis co, ja tomu nerozumim ani ň. Takze jsem jim veril a na jednom foru mne to taky doporucili, i kdyz jsem jim tvrdil, ze z toho hudba nikdy nepujde, ze je to na mluveny slovo. Navic jak rikam, borec to logicky zduvodnil.

Ok, sice se tam na foru naslo par blbcu, co me nazyvali sockou, ze nekupuju cosi za 100, ale par rozumnejch navrhlo tohle a su rad, ze sem tady taky nesklidil kritiku. Pouzival jsem obcas repro od lidi, co si me pozvali (bylo mnohonasobne horsi nez to, co jsem koupil) a fungovalo to pro moje usi dobre, takze z tohoto nemam obavy. No a jinak me samozrejme napadlo to doma zkusit napojit na TV/pc a zjistit jakej zvuk z toho pujde.

Aha. Ten kabel je asi mikrofonni, ale nemam potuchy, jestli by fungoval i jako audio. Je to kabel od bezdratu do repra. Takze to nepojede jak jsem si predstavoval? Existuje teda nejakej kabel, kterej bych do repra strcil a druhej konec strcil do pc/3,5mm jack (klidne pres redukce) a hralo to?

Tak jem koupil redukci a zvuk z pc bez problemu hraje. Co me ale celkem znepokojuje, je sumeni z horniho repracku. Ten velky spodni hraje nadherne ciste, nesumi. Ten malej i kdyz do nej nejde zvuk, tak sumi(uz nelupe) a jak do nej pustim zvuk, tak se sum snizuje a zvysuje v zavislosti na prave prehravanem videu nebo hudbe. Je to normalni nebo je to na reklamaci?
Ten sum posloucham par desitek cm od bedny. Chapu, ze takto blizko u ni nikdo nebude, ale prece jen me to stve a nevim, jestli je to normalni nebo ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru