Avatar uživatele
Drap

Co je pro životní prostředí lepší? Zachránit bobra nebo těch cca 200 stromů co spotřebuje?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, barnajka, dědapetr, Marunka2, coco před 4762 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
funky

pro životní prostředí je lepší aby se do nej lidé neptletli

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Stromy zachránit lepší ovzduší a užitečnost bora je nulová víc škod jak užitku.

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Bo­br_evropsk%C3%BD

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
barnajka

Mé přírodomilné srdce je rozpolcené :) Ale vzhledem k zadání otázky se asi musím postavit na stranu stromů. Když pominu užitkovou hodnotu stromu jako takovou (dřevo), stromy tvoří les a les zadržuje nadbytečnou vodu, eliminuje znečištění ovzduší, poskytuje domov a útočiště MNOHA dalším živočišným a rostlinným druhům (včetně člověka)…co je proti tomu všemu „jeden bobr“!?!? I kdyby měl bobr jako druh vyhynout úplně, stromy by asi měly dostat přednost, protože ten užitek z nich je neporovnatelně větší.
No jo, no…ale má někdo z vás to srdce, chuďátko ubožátko bobříka nechat padnout za vlast?! Já teda ne :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
coco

bobr se určitě rozmnožuje rychleji,než vyroste strom..nebo tak nějak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

To je moc demagogická otázka.
Ale při troše znalosti, tak zachránit bobra. Ty stromy co okouše totiž z větší části obrazí z kořenů či pařezu a během několika let je tam stejná listová plocha jako před příchodem bobra na území. Tam kde bobr žije tento proces obnovy stromůl z pařezů probíhá neustále a když bobr vše sežere, odejde o kousek vedle a tam kde byl předtím, se postupně zas vše vzpamatuje.
Navíc na přírodních tocích vytváří jezera, která vytváří životní podmínky pro další organismy které mohou žít na větší vodní ploše, ne jen v potoce či malé říčce.
No a pokud se jedná o těch několik stromů v Lednické parku – je o otázka ochrany těchto dřevin. je to stejné jako ochrana ovcí v lokalitách kde se objevují vlci. Prostě když je vůle, ochránit lze jak většinu ovcí, tak většinu stromů v cenném parku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jaroš

Muj názor je že bobra je třeba chránit.Ale je to na zvážení spoutu lidí má jiný názor.Par stromů nemá stejnou hodnotu jako jeden živočišný druch.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Marunka2

Rozhodně zachovat bobra, a omezit těžbu dřeva, ať přírodě neubližujeme hned dvakrát v jednom případě. Beztoho dřevo vyvážíme. On se ten bobr nepřemnoží, když nebude mít životní podmínky. A stromy hned tak nezmizí, když je člověk nevytěží. Příroda nejlíp ví, co potřebuje. Člověk to rozhodně není a tak by neměl rozhodovat, kdo zůstane a kdo musí pryč.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

kdybych byl věřící,řekl bych Bůh stvořil oba. Ale protože jsem ateista,řeknu to samé – nechte to přírodě,ona ví,co má dělat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek