Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení TV z Hifi

Dobrý den, chci propojit tv z reprobednama. Bohužel zesilovač obsahuje pouze cinch konektory + svorky.

Zesilovač: cinch + svorky
TV: DVI, VGA, HDMI, 3,5 mm Jack, Digital audio out (optical), Scart

Napadly mě 3 možnosti. Koupit redukci na Digital audio out (optical) to cinch
Nebo redukci Scart cinch z přepínačem pro in/out (vyzkoušeno)
Redukce audio 3.5mm JACK - 2x cinch

Zkoušel jsem propojit Tv přes redukci Scart-cinch (out/in), zvuk funguje při klasických programech (digitální, analogové), chyba je v tom, že mám k Tv zapojený hdd. A když si spustím film uložený na hdd v Tv, přepne se do režimu, kde to nefunguje (Media 2.0). Když zkusím napojit přes 3,5 mm jack sluchátka, zvuk jde. Tzn. Jako výstup zvuku mohu použít 3,5 mm Jack, respektive redukci na 2*cinch např. zde: http://www.xcomputer.cz/redukce-audio-3-5mm-jack-2 x-cinch-d65966.htm

Má otázka tedy zní, zda-li je to dobrý nápad propojit TV ze Zesilovačem přes redukci 3,5mm Jack to Cinch. Jestli tam nebude nějaký problém z napětím atd. A ještě nemám 5.1 (zatím). Pouze stereo (tzn. 2 x 3 pásmové reprobedny).

Předem Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Mám dost podobný problém, NOTEBOOK - LG TV - HIFI SONY, propojení mám zatím následné z NOTEBOOK přes…
Radog 07.02.2011 12:04
Radog
A nebo bude na vině ochrana HDCP na HDMI. poslední
FixExa 07.02.2011 12:25
FixExa

Mám dost podobný problém, NOTEBOOK - LG TV - HIFI SONY, propojení mám zatím následné z NOTEBOOK přes HDMI do LG TV a následně přes redukci scartu do HIFI SONY na cinche. Problém je v tom že to nehraje! Četl jsem na jiných poradnách že televize nemá DA převodník tudíž to nefunguje. Ještě jsem nezkoušel ale zvuk by měl jít přes jack z NOTEBOOKU do LG TV audio in (jack). Pak by to asi mohlo jet.

Tenhle problém lze plnohodnotně vyřešit snad jenom zakopení přístroje s DA převodníkem (CD přehrávač nebo zvuková karta), který bude mít optical IN. Což se nejspíše týká i Vás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru