Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení dvou PC s proxy

Zdravim.
Mam doma kabelem propojený dva PC (LAN). První PC má dvě síťovky, jednu na internet (WiFi) a druhou na propojení s tim druhym PC. Aby mi šel internet i ve druhym PC, nainstaloval jsem si na 1PC jednoduchej proxy server. Přes něj se mi připojuje 2PC na internet. A právě tady je jádro problému. Na 2PC mi nefunguje stahování aktualizací pro Windows, ani synchronizace hodin z internetu. Jinak všechno běží, protože sem to nastavil, aby se to připojovalo přes ten proxy (např. IE, AVG, Spybot...). Přitom když udělam sdílení internetu v 1PC (aby se 2PC nepřipojoval přes ten proxy), tak všechno jede. De mi o to, jak mam nastavit, aby se mi ty aktualizace pro windows stahovali přes proxy.
Díky všem.

Předmět Autor Datum
zcela logicky máš problém v té proxy, která nejspíš blokuje/neumí vše mimo standardní http komunikac…
touchwood 02.03.2007 06:19
touchwood
Ono je to buřt jaká je to proxy, protože klient automatických aktualizací komunikuje přes HTTP a ste…
Vladimir 02.03.2007 09:03
Vladimir
neumí, protože používá právě nestandardní http komunikaci? ;-) poslední
touchwood 02.03.2007 21:24
touchwood
Dle charakteristiky dotazu soudim, ze pouzivas win XP. Proc proboha pouzivas proxy! Uz jsem to tu kd…
JR_Ewing 02.03.2007 07:54
JR_Ewing
JJ, když udělam sdílení připojení tak jak píšeš (u toho připojení na net je ruka=sdílení internetu),…
Franta 02.03.2007 18:11
Franta
hlavně síťovou bezpečnost aplikací v tom firewallu Firewall nemá za úkol síťovou bezpečnost aplikac…
Vladimir 02.03.2007 18:31
Vladimir
To já vim že to nemá firewall za úkol, já mluvil přesně o tom Keriu, jak to má bejt nastavený v sekc…
Franta 02.03.2007 19:13
Franta

zcela logicky máš problém v té proxy, která nejspíš blokuje/neumí vše mimo standardní http komunikace. Bohužel jsi nenapsal o jakou proxy se jedná, tudíž ti není konkrétnější rady ani pomoci.

P.S.: jinak řešení které jsi zvolil, je dle mého soukr. názoru to nejhorší možné.

Dle charakteristiky dotazu soudim, ze pouzivas win XP. Proc proboha pouzivas proxy! Uz jsem to tu kdysi psal, ale proxy server ( na jakykoli provoz ) je urceny ke cachovani casto provozovaneho obsahu, aby uzivatele vnitrni site, ktera ma pomalejsi pripojeni k internetu, necekali na casto pouzivany obsah tak dlouho. Nebo druha vec, kdyz provozovatel site chce nejakym zpusobem kontrolovat, zaznamenavat nebo filtrovat obsah. Pri dynamice dnesnich stranek, rychlosti linek a predne velikosti tve site ( slovy DVA pocitace ), je pro tebe proxy naprosto ale naprosto zbytecna. Ty nepotrebujes proxy, ale vytvorit z tveho pocitace ROUTER ( ano, to same co dela ta krabicka co se pichne mezi internet a sit ). To se ve win XP nejjednoduseji dela pruvodcem, ktery se vtipne jmenuje Vytvoreni male domaci site, ktery spustis na obou pocitacich ( najdes ho v ovladacich panelech pod polozkou site ). Na jednom nastavis ze se pres nej se pripojuje ten druhy do internetu, na tom druhem nastavis, ze se pripojuje pres jiny pocitac do internetu.
Capisto?
Howk

PS: uz to nebudu opakovat

JJ, když udělam sdílení připojení tak jak píšeš (u toho připojení na net je ruka=sdílení internetu), tak to všechno běží jak má. Ale zase, když si dam zobrazit PC ve skupině, tak se mi tam objeví nějaký cizí PC (doufam, že mam správně nastavenej firewall). Sdílení souborů a tiskáren mam u tý WiFi vypnutý, u tý síťovky s druhym PC zapnutý. Tak se bojim, aby se mi do toho 1PC někdo nedostal, třeba sem vidět u někoho cizího jako já tam vidim ty cizí PC. Dyžtak by mi někdo mohl poslat screenshot správnýho nastavení toho firewallu (mam Kerio Personal Firewall), jak by to všechno mělo bejt nastavený, když bych to měl takle všechno udělaný (hlavně síťovou bezpečnost aplikací v tom firewallu).
Díky všem

hlavně síťovou bezpečnost aplikací v tom firewallu

Firewall nemá za úkol síťovou bezpečnost aplikací. Pokud musíš mít sdílení, potažmo RPC vůbec povoleno na interface který vede do sítě s jinými počítači, tak je nutné zabezpečit dobře systém pomocí NT zabezpečení (politiky, hesla) a volitelně případnou komunikaci z nepovolených IP (jiných než tvých) blokovat na firewallu případně možná pomocí IPSEC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru