Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení dvou sat. přijímačů

Přijímám tel. program přes satelit. Mám v obýváku přijímač zn. Satelita a dokoupil jsem si do druhého pokoje druhý sat přijímač zn. Koscom 5050. Mám jednu kartu a nechci kupovat druhou. Jsem důchodce, žiju sám a tak když používám televizi v jednom pokoji používám kartu v konkretním satelitu a když jdu do ložnice, vytáhnu kartu a přenesu ji do druhého přijímače v ložnici. Vím, že to jde propojit kabelem a kartu nepřenášet. Problém ale asi bude, alespoň pro mne, nastavení systému tak, aby to fungovalo. Čím a jak propojit sat. přijímače jsem již přes internet zjistil, zatím nepořídil. Mám obavu, že nebudu umět nastavit přijímače tak, aby spolu komunikovaly. Už jsem se přes "menu satelitu" pokoušel hledat, kde by se to eventuelně mohlo nastavit, ovšem nic jsem nenašel. Můžete mi, prosím poradit?

Předmět Autor Datum
Sdílení karty je možné, u sat prímačú kde je na túto funkci pripravený firmware, ide legislatívne o… poslední
Joseph 17.02.2012 16:47
Joseph

Sdílení karty je možné, u sat prímačú kde je na túto funkci pripravený firmware, ide legislatívne o " sivú " funkciu, priamo v menu, položka vôbec nemusí byť viditeľná, je skrytá a samozrejme prímač má patričný port.

Najjednoduchšie to je, ak ide o rovnaké prímače, prípadne prímače jednej alebo príbuznej typovej rady. Ak má ísť o prímače úplne rozdielnych výrobcov problémy môžu nastať.

Nebude zrejme mnoho ľudí ktorý poznajú oba tebou spomínané prímače, detailne ich menu. Laplink kabel presne potrebnej dlžky taktiež nekupiš. Potrebuješ kupiť kabel, UTP plne vyhovuje, konektory a napajkovať.
Ak si úplny laik v týchto záležitostiach, bez pomoci technika sa neobídeš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru