Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení pevných pc

Dobrý den, prosím lze nějak propojit stolní pc s jiným stolním pc?Koupila jsem nový počítač a ze straého zapoměla přetáhnout nějaká data a nechce se mi znovu rozpojovat všechny kable, jsem antitalent, tak jsem ráda, že to funguje.Za jakoukoli radu budu vděčná. Díky

Předmět Autor Datum
Dobrý den, samozřejmě to jde. Pokud máte doma router/ switch tak přes něho, případně přímo oba spoji…
Jan Kolář 21.05.2012 09:48
Jan Kolář
Prosím u té druhé varianty USb flashku nebo hdd se dělá bez zapojení pc k obrazovce?Děkuji
Darja 21.05.2012 09:58
Darja
no vlastně pc funguje i bez monitor, ale pracovat s tim :-). Pokud chapu, mate jen jeden monitor. Za…
Jan Kolář 21.05.2012 10:59
Jan Kolář
aa už asi chapu, mate jen jedny kabely. No vlastne staci prohodit bednu, to znamena jen kabely : zdr…
Jan Kolář 21.05.2012 11:02
Jan Kolář
vytáhneš disk z prvního pc, připojíš ho na volnou pozici jako druhý disk do nového pc. disk může lež… poslední
lední brtník 21.05.2012 12:26
lední brtník
Ono to bez toto "rozpojování káblů" asi moc nepůjde. Pokud těch dat není horentní množství a oba PC…
IQ37 21.05.2012 09:57
IQ37
Ahoj Darjo, budeš muset zase kabely vrátit do původního PC. Na Flashku stáhneš co potřebuješ a zase…
Koala 21.05.2012 10:12
Koala

Dobrý den,
samozřejmě to jde. Pokud máte doma router/ switch tak přes něho, případně přímo oba spojit - ale to musí být křížový kabel (nové karty si to pry umi prebrat i nekrizeny, ale to nemam overene), kazdopadne budete si muset nastavit nějakou společnou skupinu a sdileni. Ale pokud to neumite nastavit, mnohem snazší je to prenest pres USB flashku nebo hdd.

no vlastně pc funguje i bez monitor, ale pracovat s tim :-). Pokud chapu, mate jen jeden monitor. Zapojte si prvni pc, na flashku nahrajte co chcete. PC vypněte. Zapojte druhe PC a z flashky nahrajte co potrebujete. Jinak obě pc mohou bezet zaroven, jen si pak prepojte monitor z jednoho ddo druheho (tedy pokud dobre chapu problem).

Ahoj Darjo, budeš muset zase kabely vrátit do původního PC. Na Flashku stáhneš co potřebuješ a zase zapojíš kabely do nového PC, kde z té Flashky si data přetáhneš do nového PC. Pokud těch dat je mnoho, můžeš, jak bylo psáno, použít síťový kabel (křížený), nastavíš oba PC a stahuješ, třeba přes Total Commander. Ale laik bude mít problémy. Pokud je dat mnoho, požádej někoho v okolí, nebo si sežeň větší Flashku a měj trpělivost. I s tím přepojováním monitorů. Další možností je připojit do nového PC harddisk z toho starého PC. To by bylo nejlepší, kdyby těch dat bylo mnoho. Ale jest-li je nový PC zapečetěn, tak plombu kvůli záruce nesmíš porušit.
Pokud tomu nerozumíš, požádej kamaráda, kamarádku (pokud to někdo umí a znáš ho/jí), nebo tady napiš odkud jsi a možná Ti někdo nabídne pomoc. Pro zkušeného to je maličkost, pokud se někdo najde...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru