Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení počítaču včetně sdílení

Dobrý den, chtěl bych se poradit, doteď jsme měli v rodině pouze 1 stolní počítač s poměrně velkým diskovým polem a připojením k internetu přes wifi kartu. Teď uvažuji o postavení 2 počítače, chtěl bych aby hlavní soubory (dokumenty, fotky) zůstaly ve starém PC a nový počítač by s ním sdílel internet a soubory uložené na starém PC. Staré PC je zapnuté takřka 24/7 takže se domnívám, že by stačilo síťovky počítačů pouze spojit kabelem a nějak nasdílet internet a hdd, mám pravdu? Nebo by jste volili jiné řešení?

Předmět Autor Datum
Já bych jel přes router/switch
Gazzy 07.03.2009 11:47
Gazzy
Záleží na tom, jakým způsobem a pro jaké účely bude nový počítač využíván a jaké parametry má PC sta…
Paullus 07.03.2009 11:51
Paullus
Stávající PC bude rozhodně výkonnější než plánovaný nový PC, konfigurace stávajícího je AMD Athlon 6…
Dabilor 07.03.2009 12:17
Dabilor
teoreticky je naklikání sdíleného internetového připojení ve tvém případě možné (ještě sis asi nespo…
lední brtník 07.03.2009 13:36
lední brtník
Díky za radu, takže jestli jsem správně pochopil a například bych zakoupil TP-LINK TL-WR543G v tvém… poslední
Dabilor 07.03.2009 14:54
Dabilor

Stávající PC bude rozhodně výkonnější než plánovaný nový PC, konfigurace stávajícího je AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz 5400+, 2GB DDR2 a dohromady 760GB dat přes SATA2. "Nový" počítač hodlám postavit ze starších dílů které se mi válejí doma aby zbytek rodiny mohl na internet nebo si prohlídnout fotky atd. Nechce se mi právě moc dávat peníze za různé routery, opravdu by se to nedalo vyřešit pouze jednoduchým propojením síťovek?

teoreticky je naklikání sdíleného internetového připojení ve tvém případě možné (ještě sis asi nespočítal roční spotřebu trvale běžícího pc = cca 2 ledničky), ale:
až ti velký rodinný pc s "diskovým polem" chcípne, nebo ho nějaký mentál správce zaviruje a vyřadí z provozu, internet na druhém pc budeš mít jak?
začni v obchodech hledat "wifi router" - potřebuješ typ co umí zapojení jako wisp client

Díky za radu, takže jestli jsem správně pochopil a například bych zakoupil TP-LINK TL-WR543G v tvém odkazu tak do něj zapojím anténu ze střechy a připojím se přes něj na wifi poskytovatele a poté vytvořím domácí wifi síť na připojení všech pc?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru