Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení repro - PC a TV

Ahoj,

prosím o radu, jak propojit repro zároveň s počítačem a s TV.

Mám v pokoji počítač a kousek vedle televizi. K počítači mám připojeny 2.0 reproduktory, které bych chtěl nějakým způsobem využít i na ozvučení televize. Nevím, jak docílit toho, aby reproduktory produkovaly zvuk z počítače, pokud na něm budu, nebo z televize, pokud se na ni budu koukat.

Někdo mi říkal o externí zvukové kartě, kterou bych propojil zároveň s PC i s TV, a na ní bych akorát přepínal, co má být zdrojem zvuku. Šlo by to tak nějak? Popřípadě jaké zvukovka by to zvládla?

V technice mám mezery, budu vděčný za rady.
Díky moc

Předmět Autor Datum
TV má nejspíš nějaký výstup AUDIO - OUT, nebo SCART. AUDIO z televize a audio z počítače můžeš slouč…
jirka44 02.05.2012 09:22
jirka44
OK, díky. Myslel jsem, že řešení takového problému bude otázkou výběru vhodných komponentů mezi PC/r…
Shooo 02.05.2012 09:33
Shooo
Taky by se mohlo stát, že by to trochu do zvuku bručelo, takže bys pak musel ještě dát mezi antenu a…
jirka44 02.05.2012 09:35
jirka44
Riesenie so zmixovanim je blbe z dovodu toho, ze ked budu zapnute aj TV aj PC, tak nebudes moc zvoli…
MM.. 02.05.2012 10:19
MM..
Riesenie so zmixovanim je blbe z dovodu dovolím si polemizovat, neb sám to mám právě takto. Z jedno…
jirka44 02.05.2012 10:42
jirka44
Super, tohle nejspíš hledám. Díky poslední
Shooo 02.05.2012 10:49
Shooo
nepotrebujes druhu zvukovku potrebujes len obycajny prepinac (vyrobna cena v cine 1Kcs)
MM.. 02.05.2012 10:20
MM..

TV má nejspíš nějaký výstup AUDIO - OUT, nebo SCART. AUDIO z televize a audio z počítače můžeš sloučit přes odpory cca 10kohm. Počítač nemusí být zapnutý, když posloucháš TV a naopak. Jestli se něco takového prodává hotové netuším, ale někdo, kdo umí zapnout pájku a sbastlit to dokupy by to měl hotové za dvacet minut a náklady na součástky kolem 50Kč (pokud bys to chtěl do krabičky, tak za dvojnásobek).

Jinak samozřejmě můžeš zvuk z TV připojit do vstupu tvojí zvukovky LINE-IN (modrý). Pak ale bude muset být počítač zapnutý, což je blbé.

Riesenie so zmixovanim je blbe z dovodu toho, ze ked budu zapnute aj TV aj PC, tak nebudes moc zvolit ze co chces pocuvat a budes pocuvat mix. Take veci sa slusne robia zasadne prepinacom (aj bastlene), a mozno sa aj predava prepinac uz hotovy, treba si pohladat obchody alebo google hladat audio prepinac
P.S. napr. http://www.nej-ceny.cz/357061/prepinac-av-vstupu-3 -1.html a k ttomu kable 3,5mm jack ->2xcinch, a Scart->cinch (pozor na smer u Scart to neni jedno)

Riesenie so zmixovanim je blbe z dovodu

dovolím si polemizovat, neb sám to mám právě takto. Z jednoduchého důvodu - jsem línej něco přepínat a zjišťovat proč mi jedno nebo druhé nehraje. Obvykle to není zapnuto oboje současně a i když je, počítač žádné zvuky (většinou) nevydává. Ale máš pravdu, že to je další možnost, nechť každý volí podle svého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru