Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Propojení videa a televize - hdmi a cinch

Potřebuji propojit video a digitální LCD televizi.

Varianta 1 je SCART - SCART - obě zařízení tento konektor mají, ale kvalita jde dolů - není zvuk 5.1 atd. takže toto bych použil až v krajním případě.

Varianta 2 by měla být HDMI. Televize tento vstup má (předpokládám, že hdmi zpracovává digitální signál) a video má výstupy označené digital audio a digital video - to jsou 2x cinch. Bohužel jsem ale nenašel kabel nebo redukci mezi těmito dvěmi konektory. Je to vůbec možné propojit napřímo. Znovu upozorňuji, že cinch, které se standardně používají na analogový signál jsou tady použity na diditální výstup a např. věž, kterou mám tak má vstup digital audio také řešený chinchem a po propojení s videem funguje zvuk 5.1, takže zase až tak netypické řešení to není. Ale převodník na hdmi (tedy sloučení digi-videa a digi-audia do jednoho konektoru) jsem nenašel.

Díky všem za rady :-)

Předmět Autor Datum
Ahoj, předem se omlouvám jestli budu psát kraviny. Ale podle mého z videa nikdy nedostaneš větší kv…
Rappa 21.02.2012 21:12
Rappa
SCART je pro připojení videa naprosto dostačující, neb je obraz zaznamenán v nepěkném SD a zvuk je p…
vlk56 21.02.2012 21:47
vlk56
video ma 3x cinche vystup jeden je video, druhy je levy kanal a treti pravy kanal..... proste toto z…
lambados ICQ-2884407 20.09.2012 23:21
lambados ICQ-2884407
Video? VHS? Digitální výstupy? ::)
mif 20.09.2012 23:29
mif
hdmi-cinch priamo prepojiť nepôjde určite,chcem vidieť,ktorý televízor má digitálne video vyvedené a… poslední
audax 21.09.2012 00:46
audax

Ahoj,

předem se omlouvám jestli budu psát kraviny. Ale podle mého z videa nikdy nedostaneš větší kvalitu než SD, taktéž nedostaneš z kazety zvuk 5.1. Jsem názoru takového, že audio na kazetě bylo vždy stereo nebo mono. Ale můžu se mýlit.

video ma 3x cinche vystup jeden je video, druhy je levy kanal a treti pravy kanal..... proste toto zapoj do zdirek jak maji byt... uz z toho je jasne ze 5.1 to nema.... to,ze ti zvuk jde ze vsech repro neznamena,ze mas 5.1.. to nzmaena, ze jsi zarizeni do ktereho mas vse zapojene zapl na aux a zarizeni proste pousti stejny signal do vsech repro... zvuk je krasny digital sound, ale neznam mp3 aby byla v 5.1.... toto rozlozeni dela HW nejakeho domaciho kina a to jde pres vyhybky.... zarizeni jenz upravuje propustnost frekvence zvuku....
mam doma lg nejaky domaci kino... kupoval jsem aby melo vlastni vyhybky a silny basak... hlavne aktivni... i pri nizke hlasitosti se da dobre vybudit... a ano... muzu prepinat z kolika repro chci aby mi co hralo.... vypinat zapinat vyhybky... ale to umi i levna varianta sencor dvd domaciho kina za 2000... taky dobra volba.... staci do pokojika...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru