Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení úvodního menu s jednotlivými klipy v Pinnacle Studio 12 plus

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s následujícím problémem:
Při dokončování filmu, sestávajícího ze čtyřech klipů, jsem použil v Pinnacle Studio 12 na začátku "úvodní menu". To má čtyři ikony s prvními obrázky klipů. Mám zato, že je řádně propojeno s jednotlivými klipy: pokud stisknu v okně přehrávče tlačítko "DVD", vše funguje jak má. Mohu tedy klepnutím na ikonu zvolit přehrávání zvoleného klipu. Bohužel však při exportu filmu, ať na disk nebo do souboru, už se propojení úvodního menu a jednotlivých klipů ztrácí (nemohu vybírat klipy, vše se přehrává jako jeden klip postupně, jak jsou klipy ve filmu řazeny. Kde je chyba?

Předem děkuji za názory
M. Kára

Předmět Autor Datum
Jak nemozes vyberat klipy? To DVD nema vobec ziadne menu alebo co? Jak(cim) to prehravas? Ked prehra…
MM.. 15.08.2010 13:57
MM..
nainštaluj všetky dostupné upgrady pre PS12, upgraduj ovládače grafickej karty na doporučované firmo…
audax 16.08.2010 10:03
audax
Má k tomu svůj důvod, buď děláš něco špatně nebo je to "zkažené". K prvnímu - exportovat jako soubor… poslední
CoWayger 16.08.2010 10:18
CoWayger

Jak nemozes vyberat klipy? To DVD nema vobec ziadne menu alebo co? Jak(cim) to prehravas? Ked prehravas len .vob subor tak tam menu neni, menu je len v spojeni s .ifo ak sa to prehrava ako Video-DVD (v DVD prehravaci napriklad). Tie tvoje klipy ukladas na to DVD evidentne len ako kapitoly a nie ako oddelene klipy. Ked to chces ako uplne oddelene (aby sa to neprehravalo za sebou) tak z toho musia vzniknut oddelene .vob subory pre kazdy klip.
Pisem vseobecne o formate Video DVD, nie o pinnacle k tomu si precitaj navod ja to nepouzivam.

nainštaluj všetky dostupné upgrady pre PS12, upgraduj ovládače grafickej karty na doporučované firmou avid/pinnacle,PS sa chová velmi netolerantne,pokial mu nesadnú ovládače od grafiky,to je najčastejší dôvod na nestabilitu a podivuhodné chovanie PS,prípadne skús vypnúť v nastaveniach hw akceleráciu openGL,v PS sú velmi problematické grafiky ATi 3850/36xx/48xx/nv GF88xx a rôzne SLI/Crossfire riešenia,pokial niečo z toho v pc máš,pozri online FAQ Avidu na doporučované verzie ovládačov a upgradov...

Má k tomu svůj důvod, buď děláš něco špatně nebo je to "zkažené". K prvnímu - exportovat jako soubor je totální cipovina - struktura DVD se nedá zapsat do jednoho souboru (alespoň NE přes pinnacle). K tomu musíš mít nastavené a přiřazené klipy - 1 tlačítko, jedna zarážka. Zadruhé pokud to tak jede zkus to vypálit na DVD - nebo nevypaluj, vytvoř složku a tam nech "vyrenderovat ty soubory bez vypálení". Pak to spusť v nějakém normálnim playeru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru