Avatar uživatele
anonym

Propustil Václav Klaus svoje bodyguardy poté, co se stal terčem atentátníka s plastovou pistolkou?

Našel jsem kolem toho jenom nějakou nejasnou zprávu, viz:

Atentát na Václava Klause byl akcí česko-moravstánského odbojového hnutí, s cílem zavraždit prezidenta, jeho eminenci Václava Klause, a rozvrátit tak kapitalistický blahobyt v této zemi. Tento hanebný čin byl proveden v pátek 28. září a byl ihned ostře odsouzen předsedou protektorátní české vlády Petrem Nečasem. Pachatel se přiblížil s k prezidentovi v nestřeženém momentu, kdy si členové jeho ochranky dávali kafe opodál, a vystřílel na Jeho Výsost celý zásobník plastových kuliček, přičemž se Hlava pomazaná stačila velmi škaredě na atentátníka zamračit. Prezident byl převezen s těžkými zraněními do nemocnice.

Následky

Ihned po atentátu byl prezident převezen do pražské nemocnice, kde byl ihned operován lékařským týmem MuDr. PhDr. JuDr. Ing. Mgr. RSDr. Evžena Kokse, CSc. Mezitím byly nad územím celého Abusrdistánu Böhmen und Mähren vyhlášeny civilní výjimečný stav a stanné právo s platností až do odvolání. To mělo pro český národ zcela decimující účinek.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2798 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
sesednizkola

Pet vterin na googlu https://m.novin­ky.cz/article­Details?aId=284191&sI­d=&mId=

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Bodyguardi už dostali jinou práci

Prezident Václav Klaus nebyl nadřízený bodyguardů, bodybuardi jsou členy Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, tedy je mohl propouštět jen služebně nadřízený funkcionář, ne přímo prezident.

Podle mého názoru jim byl život prezidenta zcela ukradený a brali to jen jako zaměstnání s příjmem. Přitom je tak těžké se k tomuto útvaru policie ÚOÚČ dostat.

Z obrázku je patrné a zajímavé, že se pokoušely zasáhnout pouze ženy a civilistky … ostatní to brali asi jen jako legraci.

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek