Avatar uživatele
anonym

Co je přesně poškození dobrého jména firmy a jak se vyhnout případné žalobě?

Připravuji web o elektronice a chtěl bych dát pár odkazu na největší e-shopy s elektronickými součástkami a něco o ní napsat.

Co si můžu dovolit o firmě napsat, aby si to firma nevyložila, viz otázka? Nemám na mysli reakce spotřebitelů (sice za příspěvky zodpovídá autor, ale firmy žalují provozovatele webu a ten pak aby dělal soudce, a neví co s tím.

Když příspěvek odstraní tak poškodí autorská práva autora příspěvek je svým způsobem autorské dílo a když to neodstraní tak se zase dopouští poškozování dobrého jména

Ale spíš myslel něco ve smyslu jméno e-shopu, adresu, kamenné prodejny, email a sortiment.

Na jednom konkurenčním serveru jsem se dozvěděl, že screenshot webu e-shopu dát nesmím, proč jsem nepochopil. Prý screenshot vzhledu webu není moje dílo, ale dílo grafika a vztahuje se na to nějaký logotyp.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4603 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jmhad

Tohle se nedá přesně definovat,protože každý si svoji dobrou pověst definuje sám.Někomu velká věc nevadí a považuje ji za prkotinu či dokonce reklamu a druhému i sebemenší drobnost připadá jako pomluva,kterou v žalobě řádně zdůvodní, někdy i nesmyslným zdůvodněním.Záleží čeho chce dosáhnout a jak dobrého advokáta si najde. Mé orientační doporučení je – seznámit se se zásadami etiky a nedělat nic,co by jim odporovalo.
V případě žaloby pak se lze takovým chováním bránit a i uspět.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek