Avatar uživatele
elektrikář

Prosim poraďte jaký program na českou gramatiku.Moc se mi líbí jak mně to tady hubuje za překlepy.

Jak na gramatiku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4184 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Jakýkoliv text napsaný ve wordu ti při aktivaci „kontrola pravopisu“ (a nastavení jazyku), červeně podtrhne veškeré odchylky. Celkový text lze i ručně opravit, kdy ti program zobrazí jednotlivá chybná slova včetně nabídky náhrady správných výrazů a formulací.
Jinak je web Pravidla českého pravopisu (s verzí i pro mobily) – viz odkaz ve zdroji:
Doplňuji:
viz další odpovědi:
http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=gramatika

Zdroj: http://www.pra­vidla.cz/

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Musím tentokrát kolegu poopravit. Web pravidla.cz je nespolehlivý, neboť je plný chyb: jeho provozovatelem není ani náhodou ÚJČ AV, nýbrž jakási firma Zásobování, a. s. – už to vypovídá o tom, jak k tomuto oboru mají tvůrci diskutovaného webu „blízko“. Namátkou: web neumí přechodníky, zejména dokonavých sloves. Zkusmo jsem zadal např. „vychodit“. Namísto správných tvarů vychodiv, vychodivši, vychodivše, to hází naprosto scestné tvary s koncovkou -íc(e), která je typická pro přechodníky přítomné.
Jedinou spolehlivou internetovou jazykovou příručkou je přímo příručka Ústavu pro jazyk český: zkusmo jsem do ní opět zadal sloveso „vychodit“, vyplivlo to tentokrát správné přechodníky: http://priruc­ka.ujc.cas.cz/?slo­vo=vychodit&Hle­dej=Hledej

Zdroj: http://priruc­ka.ujc.cas.cz/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bedy

Můžete buď použít automatickou kontrolu pravopisu v nějakém textovém editoru – Writer, Abiword, Word,… a pak to sem vložit opravené nebo se trošku podívat na pravidla – kdy se píše i/y, mě/mně, že se nepíše kdyby jste, ale kdybyste, atd.

Překlepy taknějak nelze vyloučit – určitým řešením je naučit se psát všemi deseti, ale musím Vám napsat, že to není nic jednoduchého, chce to dost trpělivosti. Ale i tak se překlepům nemůžete úplně 100% ubránit – podívejte se na některé moje příspěvky. Ač píšu deseti tak prostě sem tam něco se najde…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek