Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ADSL připojení a nepřiřazení síťové adresy od síťě

Zdravím.Už šest dní se peru s připojením k internetu a s modemem. Měl jsem dva roky internet adsl od volný, od 4.4. mám automaticky přejít k O2. Modem mám ASUS AM200g. Měl jsem připojené dva počítače k modemu, ten první byl s win 7 a novější, v úterý mi internet šel, druhý den najednou nic, v pravém rohu vykřičník u připojení k síti. DHCP mám nastaveno automaticky, DNS jsem měl automaticky i jsem pak nastavil přímo podle technické podpory O2. Nerozchodil jsem to,počítač jsem dal do servisu ještě kvůli grafice a nějakým problémům. Tak jsem zkusil notebook s win XP professional. Internet mi tam šel,měl jsem tam DHCP automaticky i DNS automaticky. Stáhly se mi nějaké aktualizace, počítač se restartoval a hodilo to vykřičník s hláškou:
Omezené nebo žádné připojení-Pravděpodobně nebude možné získat přistup k internetu nebo některým síťovým zdrojům. K problému došlo, protože síť nepřiřadila tomuto počítači síťovou adresu.

Zkusil jsem dát obnovit adresu IP a napsalo to: Systém windows nemohl dokončit opravu problému, protože nelze dokončit následující akci: Obnovování adresy IP. Chcete-li získat pomoc, obraťte se na správce sítě.

Pokud mi internet šel,dostal jsem se do nastaveni modemu, jak přestal jít a hodilo to tu chybu, nedostanu se do nastavení modemu. Podle různých fór na internetu jsem zkoušel restartování , vypnutí na několik hodin, nic nefunguje.
Nevíte prosím čím by to mohlo být? Přikládám screen.

Prosím o vysvětlení pro laika,nejsem odborník Smile
děkuji
Radek

Předmět Autor Datum
zakaž si v nastavení tcp/ip podporu protokolu ipv6 a restartuj. je možné že si s tím tvůj router nev…
lední brtník 09.04.2011 18:23
lední brtník
.... internet šel,dostal jsem se do nastaveni modemu, jak přestal jít a ... nedostanu se do nastaven… poslední
Joseph 09.04.2011 19:12
Joseph

zakaž si v nastavení tcp/ip podporu protokolu ipv6 a restartuj.
je možné že si s tím tvůj router neví rady, a že jsi tuto podporu nainstaloval v rámci zbytečných automatických aktualizací pro xp.
taky si můžeš nastavit ip staticky, ale to bys musel znát ip svého routeru.

.... internet šel,dostal jsem se do nastaveni modemu, jak přestal jít a ... nedostanu se do nastavení modemu.

Šel -nešel, nedostanu se do nastavení ... zíram. Do nastavení routra se leze standardním postupom. Máš ho v manuále. Obvykle sa resetuje router do továrenského nastavení. Nespolieha sa na DHCP ale IP adresa PC sa nastaví ručne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru