Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ADSL router ZyXEL P-660RU-T3 a wifi router SMC WBR 14-G2

Zdravím. Chtěl bych si bezdrátově připojit notebook k internetu. Pro tuto příležitost jsem si půjčil na vyzkoušení wifi router SMC WBR 14-G2. V současné době používám připojení od O2 a ADSL router ZyXEL P-660RU-T3. Bohužel se mi však nedaří tyto dva přístroje sloučit tak, aby fungovaly. Zkoušel jsem to přes různe návody tady na poradně i na netu, ale je to na mě příliš složité. Existuje nějaký návod opravdu pro "blbce"? Nebo používá někdo stejné zapojení a mohl by poradit? Děkuji.

Předmět Autor Datum
A jak slucujes ty dva pristroje? On totiz wifi router se bez hlubsi znalosti spatne nastavuje jen ja…
JR_Ewing 13.01.2009 16:45
JR_Ewing
Jde o to, že ho mam právě doma na vyzkoušení. Potřebuji chodit s notebookem po domě a hodně lidi mě…
jahatik 13.01.2009 16:54
jahatik
na vyzkouseni: vezmi pujceny router, vlez do administrace, nastav mu adresu na LAN ktera odpovida ro…
JR_Ewing 13.01.2009 17:08
JR_Ewing
vyzkouším to..snad to dokážu. Musí se něco nastavovat v notebooku pro příjem wifinebo si to najde sa…
hatik 13.01.2009 17:23
hatik
Pokud je wifi sifrovana, tak samozrejme nutno vyplnit pristupove udaje.
JR_Ewing 13.01.2009 17:32
JR_Ewing
Pro příště je vhodné zmínit, že jste tu s tímto problémem již byl. Aby se případní náhodní odpovídaj… poslední
anarchist 14.01.2009 01:07
anarchist

A jak slucujes ty dva pristroje? On totiz wifi router se bez hlubsi znalosti spatne nastavuje jen jako AP. Tedy pouze jakysi prevodnik dratove site do wifi. Pokud chces pridat zarizeni ke svemu stavajicimu routru, kup si obycejne AP (premosti ti tvoji sit z dratu do vzduchu) a nebo vymen svuj stavajici ADSL router za ADLS router s wifi. Tim usetris jedno zarizeni. Zapojovat dva routry jeden jako branu do internetu a druhy jako wifi AP neznalym uzivatelum nedoporucuji, vetsinou to usti jen v dalsi dotazy tady na poradne a konci to drobnou prednasku ze zakladu sitariny.

Jde o to, že ho mam právě doma na vyzkoušení. Potřebuji chodit s notebookem po domě a hodně lidi mě varuje, že nemusím mít třeba v patře signál. Proto to chci vyzkoušet, než něco koupím. Jaké AP teda doporučuješ pro mé potřeby a hlavně jednoduchou instalaci?

na vyzkouseni: vezmi pujceny router, vlez do administrace, nastav mu adresu na LAN ktera odpovida rozsahu tvoji site (ale odlisnou od vsech pouzitych), na WAN rozhrani zapomen, to neexistuje. Vypni na LAN DHCP server a pripoj to do sve site LAN portem. V tomhle pripade to funguje jako trosku osizene AP. Nastav pak wifi podle potreby. Jinak na mapovani signalu to zarizeni nemusi byt ani v tve siti pripojene, vlastne musi byt jen pripojene do elektriky a mit zapnutou wifi. Pak bych byl schopen ocuchat jaka sila signalu je v jakem miste domu, ale nevim, jestli nejaky takovy program na mereni sily signalu existuje i ve windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru