Avatar uživatele
anonym

Prosím pomozte mi jak získat důvěru koně, který mě před tím důvěřoval a potom přestal. A nevím proč :(

nej kámoškou jezdit na koně. Obě milujeme koně a každá si oblíbila jednoho. Já jsem si oblíbila jednu klisnu Lindu Roz (říká se ji Linda) , která mě i důvěřovala. Ale potom do stájí kam chodím i já začali chodit tři holky. Které nám začali dělat naschvály že byli pořád s nimi. Od té doby mě Linda nedůvěřuje, strašně se bojí a neposlouchá. Prostě je úplně jiná. Nejdřív jsem si myslela že m á jen takou náladu ale už to trvá víc než dva měsíce. Zkoušela jsem úplně všechno. Prosím poraďte mi někdo
Doplňuji:
Já s nej kámoškou chodíme jezdit na koně. Obě milujeme koně a každá si oblíbila jednoho. Já jsem si oblíbila jednu klisnu Lindu Roz (říká se ji Linda) , která mě i důvěřovala. Ale potom do stájí kam chodím i já začali chodit tři holky. Které nám začali dělat naschvály že byli pořád s nimi. Od té doby mě Linda nedůvěřuje, strašně se bojí a neposlouchá. Prostě je úplně jiná. Nejdřív jsem si myslela že má jen takou náladu ale už to trvá víc než dva měsíce. Zkoušela jsem úplně všechno. Prosím poraďte mi někdo

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, pája139 před 3823 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Těžko ti pomůžeme získat důvěru koně. To můžeš jedině sama, vytrvalostí a přístupem. Jiná rada není.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Na tvém místě bych se neptal nikoho na netu, ale přímo chovatele. Jedině on své koníky zná a důvodů změny chování může být víc !
Zkušenost

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www, anonym Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

„Chodit jezdit na koně“ …už to je špatně. Pokud se chceš naučit základům jízdy na koních, měla bys zvládat jezdit na každém koni. Oblíbit si jednoho a nej kamarádka jiného, není správný přístup. Pokud žárlíš na tři holky, které ti údajně dělají naschvály tím, že byly stále s těmi vámi oblíbenými…to je také špatně. Buďto se chceš naučit jezdit nebo se chodíš s koňmi „mazlit“. Žárlivost je negativní vlastnost a koně (i ostatní zvířata) jsou citliví na takovou negativní energii, která z tebe vyzařuje. Možná proto jsi ztratila důvěru oblíbené kobylky i když nevím, co si pod tím vlastně představuješ.
Koně v podobných jízdárnách mají jsou vcelku zvyklí na střídání jezdců v provozu stáje. Obvykle mají bližší vztah, založený hlavně na příjmu potravy a jiných pro koně příjemných požitcích, to znamená k jejich každodenním krmičům, ošetřovatelům atd.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
Taily

Jak píše Bohemica, zkus se ke kobylce chovat s „jiným přístupem“.

Pro bububabu: Pokud psovi šlápneš na packu, zabolí ho to, možná se lekne nebo vyštěkne. Ale pro něj to není nic důležitého, nic co by si měl nějak pamatovat (nebo něco co by mělo v jeho hlavě souvislost s tebou). Psi jsou úžasná zvířata a pokud tě zná (a jinak s tebou má pozitivní zkušenosti), prostě na to „zapomene“, odpustí ti to.
S kočkami už je to trochu jiné, protože ty mají prostě vlastní hlavu. Ale z vlastní zkušenosti vím, že se s tím smíří a přijdou si k tobě zase zavrnět (i když jim to odpuštění trvá trochu déle) :o)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

možná zkusit nějakého zaříkávače koní. Nebo si vyhledat něco na internetu na toto téma. Je docela možné, že klisna mohla zažít nějaké trauma, které jí traumatizovalo a proto reáguje tak jak reáguje. Možná, že by byla nejvhodnější konzultace s majitelem klisny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Mohlo to způsobit klidně i nějaký tvůj pohyb nebo způsob péče který jí zabolel a tak si tě ted spojuje s tou bolestí a z toho ta nedůvěra. Jako když jednou psovi šlápneš na packu, nebo kočce na ocas, tak si to pamatuje a když potom kolem procházíš tak se rychle běží schovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Moniččkaruz

myslím že by si se měla zeptat majitele nebo zkus přirozenou komunikaci viz. youtube přirozená komunikace s koněm

před 3809 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek