Avatar uživatele
anonym

Prosím pomozte mi je nutné uvadět ico na osobních web.stránkách?

Začínam podnikat ve stavebnictví.Za­ložil jsem si webové osobní stránky ale někomu se nelíbý ,že není uvedeno ičo.I když tyhle stránky nejsou firemní.Je v tom nějakej zozdíl?Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4781 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
istee1

No, uvádíš, že jsou osobní…ale podle všeho tam prezentuješ své služby, takže bych je za osobní nepovažoval (osobní považuji třeba blogy apod.).

Povinnost uvádět IČO není, ani na firemních webech, ale řekl bych, že to působí věrohodněji, když si návstěvník může ověřit IČO třeba na justici.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Pokud máte uvedené IČO firmy které vás osloví budou vědět že jste podnikatel a tak taky s váma se bodou kdyby pro vás měli zakázku bavit.Pokud IČO neuvedete znamená to pro nich zjištování si zda skutečně podnikáte a museli by vás dlouho hledat.Takto zadají IČO vidí že skutečně podnikáte a pak se s váma můžou domlouvat třeba na zakázkách a spolupráci

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Bohužel je povinné uvádět IČo, jméno firmy, částku pod kterou jste registrováni u soudu, základní kapitál. Je to někde v obchodním zákoníku nebo v živnostenském zá­koně

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radak

Ono jde dohledat stejně všechny údaje v ARES – Administrativní registr ekonomických subjektů – který je veřejně přístupný. Pokud je znám alespoň správný název firmy, důležité informace jsou tam veřejně přístupné.
Pokud na svých stránkách nabízíte své služby, pak nemáte důvod něco skrývat, naopak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gurujara

IČO je nutné uvádět jen na webu, který je e-shop.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sax1

Dobrý den přeji.
Vaše osobní stránky nemusí nést žádné údaje o Vašem podnikání, tím méně Ičo. Nikdo Vás nemůže nutit ani k tomu aby jste na nich uváděl cokoliv o sobě.
Druhá stránka věci je pokud na nich nějak prezentujete své podnikání, potom je jistě nutné uvést zdroje tj. oficiální stránky i link na případné kontaktní údaje.. Ičo ap. bývají obvykle součástí prezentace podnikajícího subjektu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání