Avatar uživatele
Monie

Prosím poradte mi, co může být s mým psem.

Mám 3 roky starého psa, labradora, kterého před cca půl rokem začaly trápit nohy. Je akční, skáče apod, ale najednou ho začne bolet packa, pokrčí ji a začne strašně kňučet a štěkat (dřív, teď už tolik neječí). Tohle trvá tak 5 sekund a zase jde dál, jakoby se nic nestalo. Stává se mu to i se zadníma nohama a nemůže na zadek, ale zase po chviličce je vše v pořádku. Staráme se o něj dobře a nebijeme ho takže o úraz nejspíš nejde.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, Hohny před 4247 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Předpokládám, že tvůj labrador trpí jako mnoho jiných poruchou kloubů. Pokud se pes těžko zvedá, nemůže na zadek, občas kulhá, trpí bolestivostí kloubů atd. jedná se pravděpodobně o určitý stupeň dysplazie kyčelního kloubu. Ověřit se to dá pouze TRG kyčlí, které se provádí v narkoze. Tuším, že jde o psa bez původu, protože u psů s průkazem se kyčle kontrolují ještě před jejich schválením do chovu. Jedná se z převážné části o dědičné degenerativní onemocnění. Tím nechci tvrdit, že tímto onemocněním psi z kontrolovaných chovů vůbec netrpí, ale vyskytuje se v mnohem menšímíře, spíše vyjímečně. Pokud by se diagnoza potvrdila, nejsou zrovna příznivé vyhlídky v případě těžšího stupně dysplazie. Pes by se neměl přetěžovat příliš pohybem, nadváhou, v zimě by neměl ležet na chladném podkladu a můžete mu po poradě s veterinářem podávat určité kloubní preparáty aby se stav nehoršil rychleji než je nutné. Možná se mýlím, těžko takto na dálku stanovovat diagnozu, může to být jakákoliv jiná porucha pohybového aparátu, ale ze zkušenosti vím, že zrovna u labradorů, zvláště těch nečistokrevných, je DKK velký problém. Je to v současnosti populární plemeno, které množí kdekdo bez ohledu na zdraví rodičů, což se logicky projevuje v následných generacích. Měli byste se psem navšívit veterináře, je ještě mladý a lze mu dost ulevit od bolestí vhodnou a včasnou léčbou.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Damiana, anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Monie, seber psa a zajdi s ním k veterináři. Chce to vyšetření. I psi trpí revmatismem a artrózou. Může to být nějaká deformace na kosti, nebo jen něco zapíchnutého, co se při určitém pohybu ozve. Chce to každopádně odborníka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Poradím rád.
Existují vet. poradny online i veterináři, které můžeš oslovit, pejska prohlédnou a víš určitě víc, než se dozvíš zde.
Zkušenost i názor

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

I psi dokáží někdy simulovat. Pokud problémy přetrvávají, určitě bych navštívil veterináře. Prohlídka a rentgen může odhalit podstatně více. Takle na dálku je obtížné diagnostikovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek