Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím, poraďte - sladění barev v obývacím pokoji + kuchyni (podlaha, nábytek, dveře,..)

Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o radu, jak barevně sladit obývací pokoj (bude propojen s kuch. koutem)... jediné, co máme zatím vybrané, je podlaha a to tato: http://www.bbpodlahy.cz/257-laminatove-podlahy-1-f loor/ odstín Cypřiš Meteora
Co myslíte, jaký se k tomu bude hodit nábytek a dveře? Moc se nám líbí takový ten úplně tmavo hnědý (téměř černý), ale nevím, jak by to k tomu ladilo
A kuchyň jsem přemýšlela nějakou krémovou (odstín capuccino), ale opět nevím, jestli by to k tomu šlo
Potom ještě vymalovat - to jsem opět zamýšlela nějakou jemně hnědou capuccino...
Mockrát děkuji za jakoukoli reakci, nápad nebo postřeh
Jana.

Předmět Autor Datum
Na to se nedá odpovědět, záleží na spoustu věcech např. tvůj vkus, rozměry, kolik jde do místnosti p…
manas 24.08.2011 10:38
manas
Když si ženská něco zamane, rozumný člověk se někam uchýlí a počká, než se to přežene. Ta moje si za…
Yarda 24.08.2011 10:57
Yarda
Stejný pocity jsem zažíval taky. V červencu jsme přemalovali půl obýváku ze zelené na červenou, v sr… poslední
Prasak 25.08.2011 00:24
Prasak

Když si ženská něco zamane, rozumný člověk se někam uchýlí a počká, než se to přežene. Ta moje si zase umanula, že se koupí nová sedací souprava a k ní nový koberec aby ladil. To znamená, protože koberec je ode zdi ke zdi, vystěhovat z obýváku všechen nábytek - předtím jej samozřejmě vyprázdnit. Nechystá se někde daleko ve světě nějaká mírová mise NATO (že bych se přihlásil jako dobrovolník)?

Stejný pocity jsem zažíval taky. V červencu jsme přemalovali půl obýváku ze zelené na červenou, v srpnu jsme půlku z té červené oškrábali a malovali zpátky na úplně původní bílou. A na příští rok ženská něco blble o tapetách. Takže příští léto budu buď tapetovat, nebo budu mít tichou domácnost do doby, než to vytapetuju. Ach jo, to jsou vyhlídky....

K dotazu - každej má jiný estetický cítění, někdo má rád vše v jenom odstínu, druhýmu se líbí, když je to jak u cirkusáků. Já zastávám názor, že se to má líbit hlavně těm, co tam bydlí. Já taky dělám věci v bytě tak, aby se to líbilo nám, ne návštěvám.
IMHO je důležitý, aby to nebylo přeplácáno mnoha barvama a aby jednotlivý celky barevně odpovídaly. Já mám třeba jídelní stůl, židle, poličky na stěnách a celej svůj pracovní kout (s počítačem) laděn do červenýho dřeva (calvados, třešeň), další nábytek budu též dělat v tomto odstínu. Můžu si dovolit použít tmavej dekor, protože máme hodně světlej obývák (velký okna). Ale kuchynská linka je v dubu a podlaha taky. Futra mám jen železný, ale pokud bych měl obložkový, volil bych barvu obložek stejnou, jako je barva dveří, přičemž dveře jsou taky v dubu, tedy jako podlaha. Ono dub je takovej univerzální odstín :-) Ale i kdyby byla kuchyň jiná, tak by to nevadilo, tedy pokud by se jednalo o dekor dřeva. Jakmile by to byly leštěný lakovaný odstíny, už by k tomu dubová podlaha vypadala blbě, to by bylo lepší nějaký linoleum, nebo dlažba.
A pak mám ještě předsíň, tam jsem zatím udělal jen botník, ale dekor je pro změnu ořech. Jelikož je předsíň hned vedle obýváku s bukovou podlahou, tak ořech je hnědý odstín, tudíž přechod není tak výrazný, aby to vadilo, ale zase předsíň je oddělena dveřma, takže tvoří samostatný celek. Původně jsme chtěli předsíň z břízy, ale ten rozdíl vůči podlaze obýváku by byl příliš velkej.

Pokud se vám líbí taková podlaha a maková kuchyňská linka, tak si to tak udělejte. Sousedům pod námi se líbí čokoládově hnědá podlaha a k tomu kanárkově žlutý stěny. Zajímavá kombinace, ale já bych to nechtěl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru