Avatar uživatele
Matthew

Prosím, potřebuji poradit s iTunes :)

V téhle Apple matlanici se vůbec nevyznám :) Žil jsem v domění, že když si budu chtít stáhnout nějakou placenou aplikaci, budu si muset založit PayPal účet (elektronický platební prostředek). Ale dnes jsem našel něco jako návod a tam bylo napsané, že itunes není v Čr pokud se jedná o stahování hudby a filmů, ale aplikace jak placené tak i neplacené se dají platit pomocí zadání čísla karty a pak jsou peníze strhnuty z účtu. Chtěl bych se teda zeptat, já nemám v plánu stahovat žádné filmy ani hudbu, jde mi asi jenom o pět aplikací, bude tedy stačit zadat číslo karty, strhne se mi to v pohodě z českého inter. bankovnictví ? Není teda nutné kvůli aplikacím zakládat PayPal ? :)

A ještě jsem se chtěl zeptat, dá se připojit moje zařízení třeba u kamaráda doma co má svůj vlastní itunes store, stahuje a nechat si z jeho itunes stáhnout do svého zařízení něco a pak mu za to dodatečně zaplatit nebo to funguje na principu, jeden účet = jedno zařízení ? :)

Omlouvám se, jestli jsem někde plácal blbosti O:) Prostě těmhle věcí okolo Applu opravdu nerozumím.

Děkuji za případné odpovědi.

Zajímavá 0 před 3941 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Krepy

Ahoj, stačí si založit účet s názvem apple ID. Tam zadáš i číslo karty, jméno heslo a ještě nějaké základní údaje o kartě. PayPal vůbec není nutný.

Pokud si ten účet nechceš zakládat a opravdu jde jen o 5 aplikací, stačí když se přihlásí na tvém zařízení ten kamarád se svým apple ID.

I pokud by se jednalo o free aplikace, bohužel bez apple ID se nepohneš. To je apple nevýhoda.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek