Avatar uživatele
annas

Protože X nevěří zrcadlu, tu a tam ani svým očím, dělá dobře, spoléhá-li na noviny? Neplatí super cenu za voloviny?

Mají pravdu?

1. Bratři Ebenové
“Už nikdy nebudu číst noviny
Už nikdy nebudu číst noviny
Jsou to jen blbiny kraviny koniny
A voloviny"
http://www.ka­raoketexty.cz/tex­ty-pisni/bratri-ebenove/noviny-636910

2. Žarko Petan
„O naši lepší budoucnost se starají politikové, o lepší minulost historikové a o lepší přítomnost novináři.“

3. František Vymazal
„Kdyby noviny psaly jen, co je potřeba, byly by mnohem menší.“


K poslednímu hypotetickému tvrzení dodávám: Nestačily by pak jen jedny noviny, které by psaly pravdu?

Jenže kdyby jsou chyby…

Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 10Pro koho je otázka zajímavá? led, vagra, johana 56, Drap, fcoop, briketka10, gagaga, lota, wendyX, Danina65 před 2425 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nedělá dobře pokud spoléhá na noviny. Zvláště na ty vydávané v naší republice. Jediné co lze stoprocentně novinám věřit je datum. Ostatní jsou převážně tendenční nebo bulvární zprávy, které nemají žádnou hodnotu. I články které se tváří jako seriozní a někdy i podpořené různými vědeckými kapacitami bývají ve valné většině pouze polopravdy a skutečnost bývá úplně jiná.
Bylo by krásné, kdyby byly pouze jedny noviny s pravdou. Bohužel je to jen utopie. Pravda je údajně pouze jedna. Je to vša pojem abstraktní a různi lidé mají různou pravdu.Neni to pouze naše specialita, ale obdobné je to i ve většině zahraničí. V některých novinách jsou zprávy solidnější v jiných méně.
Z těchto důvodů kupuji noviny jen vyjímečně. Sleduji internet a různé televizní zprávy. Ze všech těch informací musí člověk vybírat, dávat si jednotlivé zprávy do souvislostí a snažit se oddělit zrno od plev. Jinak by zůstával naprosto zkreslený a neobjektivní obraz skutečnosti.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Souhlasím se všemi autory citátů. Tak to vždycky bylo, vždycky bude a je to stejné na celém světě. Zcela objektivní média neexistují, ale některá se aspoň o to snaží, díkybohu za to. Rozumný člověk zůstává ve střehu, má svůj vlastní úsudek a nevěří každé blbině která se zveřejní. Stejně ale absolutní pravdu nikdy nenalezneme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestliže souhlasím s bratry Ebenovými (jakože ano, noviny nekupuju, ani neodebírám), pak F.Vymazal má pravdu (opět ověřeno zkušeností), jelikož těch pár informací najdu na netu, s Petanem tak moc nesouhlasím, jelikož o naší lepší budoucnosti politikové jen kecaj a slibují, kdyby se o ní starali, byla by již přítomnost (a někdy vlastně i budoucnost) lepší, a ti ostatní (historikové /kteří ji spíše zkreslují/ a novináři/kteří si ji vycucávaj z prstu/) by byli bez práce …

… jen malé doplnění: zrcadlo nás většinou ukazuje z tý lepší stránky, každý ví, že obraz v zrcadle není totožný, je zrcadlově otočený, a na základě toho, že opakem škaredosti je krása, je nasnadě, co nám zrcadlo ukazuje …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

S bratry Ebeny – ač je mám celkem ráda – nesouhlasím,
s ostatními citáty ano.

Pokud jde o noviny, nekupuji je, ale zprávy sleduji.
Dávám však přednost zahraničním zdrojům.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Novináři totálně selhali. Hlídací psi demokracie chcípli a místo nich nastoupili politicky korektní mopslíci očuchávající zadek svých páníčků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Nie.
Ak chcem bojovať proti nepriateľovi, musím ho poznať… hovorí stará čínska múdrosť.
Nemusím veriť, čo hlásajú noviny, ale ak chcem mať prehľad nie len z jednej strany, musím vedieť aj čo hlásajú, moji protivníci.
Pripomína mi to akciu podpisovania sa proti názoru „2000 slov“ za „oných krásnych čias“, ktoré ale prakticky mohlo čítať len v globále minimum z podpísaných ľudí.

k „Nestačily by pak jen jedny noviny, které by psaly pravdu?“
" nestačili – univerzálna pravda pri slobode myslenia nejestvuje. Noviny vyjadrujú názor „pravdu“ svojho zriaďovateľa, svojho platiteľa- mecenáša…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Nejvíc mi asi sedí trojka. Potíž v tom, že by byly jen jedny noviny je, že pravda je relativní a pro každého trochu něco jiného, takže by se těžko hledalo o čem vlastně psát.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek