Avatar uživatele
Zazrak

Proč " pralidi " považovali pazourek za platidlo a k čemu jim byl dobrý?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4963 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pazourek neměl každý. Také musel být někdo, kdo ví kde najde vhodný kámen a jak to opracovat.
(http://www.you­tube.com/user/MI­LOSLAVJMP)
Kdysi ještě lidé neměli peníze jak je známe dnes. Ostrý pazourek se hodil k lecčemu, podobně jako my máme kuchyňské nářadí. Když byla sháňka protože byly oblasti kde neměli pazourky z čeho vyrobit, používali i tohle k výměnnému obchodu. V jiných krajích třeba používali ostré škeble nebo v Amazonii zase čelisti z masožravé ryby, to používají dodnes. Tenkrát takové placení muselo být zábavné a smysluplné. Dnes společnost stojí na hodnotách peněz které když se neutratí, nemají valný význam. Samozřejmě i dnes třeba na Ukrajině platí výměnný obchod kde si lidé z hor přijdou vyměnit zboží. Za něco dostanou peníze. Ty peníze jsou přebytek a za ně si mohou koupit opravdu co potřebují -Jeans, kávu a podobně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Pazourek neměl každý, ale pracky ano !!
A už tenkrát se projevoval mamon !!
Což teprve dnes, kdy mamon vyspěl evolucí člověka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
verka

Vše mě naučili Lovci mamutů. Tam je popisován výměnný obchod, co vše se dostalo za pazourek. Většinou náčelník získával nejlepší kusy pazourků, vše bylo doloženo podle nálezů.
Učivo základní školy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Pazourek je tvrdý kámen který se štípe. Otloukáním pazourkové pecky vyráběli se z něj nástroje jako dnes ze železa. Špičky k šípům. nože škrabadla na čištění a vydělávání kůží.Vrtáky.Hroty k loveckým kopím. Z pyrytem se používal jako dneska sirky na zapalování ohně.Pazourkové pecky se nacházejí jem na málo místech takže ve výmněném obchodě se používali jako platidlo mezi kmeny na jejichž území se tato surovina nenacházela.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pavla233

Verka má pravdu, v dnešní době už taky existuje výměnný obchod mezi firmami, mrkni na <a href=„http://­www.zkusenosti­.biz/lqz“>LQZ</a>, je to takzvaný barter

před 4169 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek