Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč BIOS uvádí jeden údaj u teploty CPU?

Dobrý den.
Otázka je v předmětu. Proč BIOS, ale i třeba SpeedFan aj. uvádějí u vícejádrových procesorů jen jednu teplotu? A co je to vlastně za teplotu? Tedy je pravda, že třeba SpeedFan uvádí u CPU ještě jednu hodnotu, ale ta je diametrálně odlišná od té první. A také mi uvádí u napětí druhého jádra nulu.
O nic nejde, jsem jen zvědavý. Dík.

Předmět Autor Datum
Co máš za základní desku? Levné desky tohleto prostě dělají.
marekdrtic 23.04.2008 17:15
marekdrtic
Dnesne CPU maju viac cidiel, jedno je dioda umiestnena niekde v puzdre CPU, ta je len jedna pre cele…
MM.. 23.04.2008 17:29
MM..
Aha. No já Core Temp používám, ale nějak nevím, zda mu věřit. Uvádí totiž u obou jader teplotu jen k…
Janekyer 23.04.2008 19:14
Janekyer
A v speedfane mas co (u poloziek "core")? Mas poslednu verziu speedfanu? (tusim 4.33?) Mas poslednu… poslední
MM.. 23.04.2008 22:31
MM..

Dnesne CPU maju viac cidiel, jedno je dioda umiestnena niekde v puzdre CPU, ta je len jedna pre cele CPU, a dalsie su potom pre kazde jadro zvlast tie si mera CPU sam (DTS). No a este k tomu moze mat zakl.doska jedu teplomeraciu diodu umiestnenu pod CPU. Takze okrem teplot pre kazde jadro (DTS) ti speedfan moze zobrazit este dalsie teploty pre CPU (napr. teplota v puzdre CPU, teplota pod CPU)...

V BIOSe sa zobrazuje to co tam cinan naprogramoval, ked sa mu nechcelo programovat vycitavanie DTS teploty tak sa v BIOSe zobrazuje len to co mera nejaka tepelna dioda umiestnena niekde nikto nevie kde.

Ak chces pod win merat teplotu kazdeho jadra zvlast (t.j. DTS senzory) tak mozes pouzit napr. program core temp (najdes napr. pomocou www.google.com). Ale aj speedfan vie zvycajne tiez vycitat okrem tej tepelnej diody aj DTS teploty, u CPU ktore pozna (tie DTS teploty zobrazuje potom ako core temperature - mala by byt pre kazde jadro zvlast).

A to ze zobrazuje niekde 0V je proste preto ze to vyrobca dosky nezapojil, speedfan nemoze vediet ze ktore vstupy HWmonitoring chipu vyrobca zapojil a ktore nezapojil, takze ak vidis u nejakej hodnoty nejaku blbost tak to proste ignoruj, tvoja doska to proste nemera.

A v speedfane mas co (u poloziek "core")? Mas poslednu verziu speedfanu? (tusim 4.33?) Mas poslednu verziu core temp? Ako identifikoval tvoj CPU core temp? Aky presne je to CPU? Overil si ze je naozaj pretaktovany (pomocou CPU-Z apod)? Co to znamena "pri zatazi", pustil si tam uz prime95 torture test a pockal aspon 15 minut nech sa to poriadne zohreje?
V speedfane klikni hore na "Configure" a napis u kolkych "core" poloziek mas uvedene ze je to z AMD CPU

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru