Avatar uživatele
Pruzkumnik

Proč Policie neumožní řidiči před jízdou si beztrestně fouknout do balónku?

Proč policie která stojí u výjezdu z hudebního festivalu a zastavuje tam auta a dává řidičům dejchnout
Proč neumožní řidiči který ještě ani nenasedl do auta a nenastartoval, ale už má zbalené věci v autě, si beztrestně dejchnout před odjezdem?
Takhle by to přece mělo bejt ne? Že řidič který včera pil do řekněme šesti alkohol a pak vysadil na nealko, tak že pro jistotu aby neohrožoval účastníky provozu si zajde pro jistotu k policistům si dejchnout jestli nemá náhodou v sobě zbytkáč který by mohl ovlivnit řidičovu reakci.
No a kdyby nadejchal tak by nedostal pokutu protože neměl záměr odjet s alkoholem v krvy
Byl bych rád kdyby mi to vysvětlil nějaký policista.

Jeden známej takhle si šel pro jistotu dejchnout, mladej policista byl zásadně proti a starší policista to nakonec dovolil, nenadejchal a mohl tedy nasednout a odjet

Mají snad policejní auta na sobě nápis POMÁHAT a chránit?
Možná nějaké další informace dopíšu do diskuze dole

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2431 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

No, ono je to hlavně o lidech. A v duchu hesla pomáhat a chránit a s ohledem na důvod, by se asi zase tak moc nestalo kdyby se uhradilo třeba i něco málo z daní náš všech.

Navíc předpokládám, že na toto místo byla vyslána hlídka s alkotestrem, který již není nutno dávat do úst (není tedy nutno měnit náustky – myslím, že používají zn. Dräger nebo alespoň dříve tomu tak bylo) a tak ve své podstatě nejde ani o žádný náklad, ale jen o čas policistů a ti přece mají pomáhat a chránit.

Jediný problém vidím v tom jak funguje odečet dat z alkotestru a policie jako taková vůbec. A co tím myslím? Hlavně situaci kdy dotyčný nadýchá, ale policie nemá v ruce žádný papír, žádné řešení … nikoho neoznamuje pro požití alkoholu, a to může být ten důvod proč si nechtějí komplikovat život. Všichni v této zemi předpokládají, že policisté jsou již ze samé podstaty úplatní darebáci div ne horší než ti proti kterým bojují a tak byla dříve (nevím jak dnes) vybavena tato technika snímacími čipy, které přetáhli data do počítače (policista to nemohl ovlivnit). No a pokud nadřízený vidí, že nadýchalo deset lidí, ale přestupků je jen pět, tak přemýšlí kde je problém. Policista jednoduše napíše úřední záznam s vysvětlením, že za ním během šichty přišlo další pět lidí, kteří si před jízdou chtěli jen ověřit, že už nemají zbytkáč a měli ho. Jo … to zní logicky, ale stejně tak to prostě může být indície pro GIBS, aby Vás začali prověřovat. Často se říká, že jsou to pořád policisté, kteří šetří průšvihy svých kolegů a zametou vše pod koberec. Upřímně vám můžu říct, že jsou mezi nimi pěkné s….ě a pokud jste s tím kdo danou věc prošetřuje zrovna neseděli v jedné lavici ve škole (a to by se mohlo stát i kdyby to prošetřoval někdo jiný než GIBS), tak se s nějakou protekcí nedá moc počítat. A pokud jste jen řadovým policistou, tak se nedá už vůbec počítat s tím, že se vám budou snažit nějak pomoct. Naopak pokud to půjde, tak vás potrestají alespoň za to, že jste u toho neměl čepici, reflexní vestu, brašnu, druhý zásobník ke zbrani, nebo cokoliv jiného co vypluje v průběhu šetření na povrch. A protože k polici se uchazeč dostane je tak, že projde výběrovým sítem kde jedno z ok síta tvoří bezkonfliktnost, nemůžete počítat s tím, že by si tito lidé zbytečně komplikovali život a vy tak dostanete odpověď NE!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Proč by to měla umožňovat a vynakládat prostředky na měření z našich daní? Každý kdo chce si může pořídit alkoholtestr a změřit se sám

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

V Ostravě i okolních vesnicích na požádání dají dýchnout na zkoušku. Jistota je jistota, tak bych poradil, co radí Drap, a to vlastní alkoholtester. Sice kvalitní vyjde kolem 1500Kč (levnější měří nepřesně), ale lepší, než pak litovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pruzkumnik

Je nějaká emailová adresa kde bych se na to mohl zeptat policie přímo?

před 2431 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pruzkumnik

Drap, zaprvé protože i řidič překvapivě platí daně a zadruhé by stejně musel dejchat když by osjížděl, takhle by si dejch před odjezdem a pak už by ho policajti pustili dál protože už dejchal

před 2431 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek