Avatar uživatele
dgfdgf

Proč Quentin Tarantino řadí „Kill Bill“ do svýho fantasy vesmíru? Jeho filmy se odehrávaj ve dvou vesmírech.

V prvním, tom realističtějším jsou třeba Gauneři a Pulp fiction. Ve druhým, fantazy vesmíru je Od soumraku do úsvitu. Proč je Kill Bill v tom druhým vesmíru? Co je na něm fantasy? Jenom ta závěřečná bitva se spoustou mužů?

A proč jsou Hanebný pancharti v tom prvním?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 2349 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Snad se víc dovíte v odkazech.

1. "V Tarantinových filmech totiž není vesmír jeden, ale dva. V jednom se odehrávají víceméně realistické příběhy jako Hanebný pancharti, Nespoutaný Django, Pulp Fiction nebo Gauneři.

Druhý vesmír je fiktivní a jeho příběhy se odehrávají ve filmech, na které postavy z prvního vesmíru chodí do kina. Proto sem patří horory jako Od soumraku do úsvitu, Grindhouse dvojfilm Planeta Teror / Auto zabiják anebo kung-fu trhák Kill Bill.

Chcete důkaz, že to tak je? Ve scéně u Mazaného králíčka vypráví Mia Wallace, že hrála v pilotu neúspěšného seriálu, kde vystupovala parta profesionálních vražedkyň. Pusťte si tu scénu znovu a zjistíte, že popis postav dokonale sedí na členky Deadly Viper Squad z Kill Billa.

Můžete samozřejmě namítnout, že fiktivní jsou vesmíry oba dva, protože tarantinovky si s realitou nikdy moc hlavu nelámaly. I na to ale existuje odpověď. Sám tvůrce totiž odhalil, že se jeho příběhy neodehrávají v realitě naší, ale paralelní. Ta se od té naší oddělila ve chvíli, kdy komando Basterdů rozstřílelo v kině Adolfa. Což dává, ať chcete či ne, smysl. Díky zásadní úloze masakru v kině už je jasné, proč jsou všechny Tarantinovy postavy posedlé násilím a popkulturou."
http://cilichi­li.cz/2017/9-rodice-k-tabuli/fenomen/fil­move-paralelni-vesmiry/

2. "Všechny Tarantinovy filmy se odehrávají ve stejném světě
Oblíbeného režiséra Quentina Tarantina mnozí dlouho podezřívali, že točí své filmy tak, aby tvořily konzistentní svět. Předmětem doličným jim byla například fiktivní cigaretová značka Red Apple, která se pravidelně objevuje napříč Tarantinovou filmografií.

Režisér se k tématu nakonec skutečně vyjádřil – objasnil, že stvořil ne jeden, ale hned dva vesmíry. Ve světě Gaunerů a Pulp Fiction se totiž promítají filmy jako třeba Kill Bill. Tarantino nám zkrátka jenom skromně zprostředkovává zábavu z jiné reality.

https://filmoz­routi.cz/clanek/20171122­01-10-nejlepsich-filmovych-teorii-ke-kterym-se-vyjadrili-puvodni-tvurci/

Konzistentní
http://priruc­ka.ujc.cas.cz/?slo­vo=konzistence

3. "Ale že jsou ty vesmíry dva? Není to příliš paranoidní? Evidentně. A navíc je to pravda. S vysvětlením svého multiverza teď přišel sám jeho stvořitel, režisér Tarantino. Atd.

Existují dva oddělené vesmíry. Je tady ten reálnější, než je skutečný vesmír, a ten obývají všechny postavy. Pak je tady ten „filmový“ vesmír, a Od soumraku do úsvitu a Kill Bill se odehrávají v tomhle zvláštním filmovém vesmíru. V podstatě když jdou postavy z Gaunerů nebo z Pulp Fiction do kina, tak půjdou na Kill Bill nebo na Od soumraku do úsvitu.“

http://www.re­flex.cz/clanek/kul­tura/68764/ze-se-vsechny-tarantinovy-filmy-odehravaji-ve-stejnem-vesmiru-nesmysl-vesmiry-jsou-dva.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek