Avatar uživatele
marci1

Proč Trump „brojí“ proti Německu? Proč říká, že jsou špatní? Protože z Německa vykázali jeho dědečka?

Obr.: https://pixaba­y.com/cs/trumf-prezident-str%C3%BD%C4%8Dek-sam-usa-2815558/

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hapiky před 2152 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Těžko říct, i to je možné. Na druhé straně taky nějak zvlášť neprotěžuje ČR kvůli Ivance. Němci mu možná vadí jako nejsilnější ekonomický soupeř z EU. Podle mně a neustále to tvrdím, je to jen bohatý šašek a žádný politik. Ostatně i to heslo „America first“ ukradl od Rooswelta. Ten si tehdy myslel, že USA do války v Evropě nic není a razil izolacionismus. Až do doby, co mu Japonci vybombardovali Pearl Harbour. Pak hned otočil.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hapiky

Jak se občas říká: Nevíme, proto se jen domníváme. Všeobecně USA se považují za nejpokročilejší technicky vyspělou zemi. V řadě případů už to dávno neplatí, proto mají mindráky. Když už ani není suveréně největší ekonomikou světa, jsou nehorázně zadluženi, tak asi cítí, že jim nějak ujíždí vlak. Pravdou je, že světový obchod a ekonomika by bez USA asi padla na zadek, ale lidé dokáží přežít i ty největší katastrofy tak proč ne sankce USA. Otázka je tedy jen o tom, jaká nová reforma daní a cel je ve vzájemném obchodu USA-svět spravedlivá.
Američan to vidí tak, že USA musí být zřetelně zvýhodněné a to je ten největší problém.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
df

Německo představuje pro USA divokou kartu, protože se nekloní ani k nim, ani k Rusku. V případě konfliktu Ruska a USA můžou tito vyznavači Hitlera (německé rodiny mívají na stěnach obrázky Hitlera a někteří se zdraví jeho typickým pozvednutím pravice) znamenat ohrožení

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Pretože výhľad z okna jeho rezidencie je obmedzený okolitými budovami, výškou a vzdialeností od reality. Preto má štáb ľudí, ktorí ho informujú o živote mimo jeho priameho zorného poľa. A ako všetci dobre vieme, sprostredkovaná služba, sprostredkovaná informácia, môže obsahovať čokoľvek.
Aj my z nášho europohľadu z okien s euronormou nedovidíme vlastným okom za Veľkú mláku k francúzskemu dievčaťu, čo dobyla Ameriku a stala sa jej symbolom. Tak pozeráme cez média a čo sú to médiá, to sú ľudia s rôznymi pohľadmi a rôznymi záujmami a opäť sa dostávame k sprostredkovaným informáciám, ktoré môžu obsahovať čokoľvek.

Pre dôrazných doslovistov: „francúzske dievča, čo dobyla Ameriku a stala sa jej symbolom“ = Socha Slobody v New Yorku

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Ropa a zemní plyn…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek