Avatar uživatele
kapka

Proč bezpečně odebrat hardware?

Co přesně hrozí při vytržení flashky z pc ? Už jsem koukala na jednu diskusi, někdo tvrdí, že ji vytrhává běžně a nic se neděje, někomu to zase problémy způsobilo. Takže teoreticky je riziko jaké? Poškodí se soubory pouze na flashce? Poškodí se soubory v pc? Může úplně zkolabovat pc? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? rynek878, Kerberus před 5096 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sobol

Při standardním nastavení by nemělo nic hrozit, ale leze nastavit rychlejší zápis s použitím vyrovnávací paměti kdy zapisuje na pozadí i po „skočení“ kopírování a tam už riziko hrozí, že se poškodí soubory na flashce, proto je lepší „bezpečně odebrat hw“. Ale jinak normálně „plug&play“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

primoumerne zalezi na kvalite flashky, jeji rychlosti 🙂 … u pomalejsich se stava ze i pote co software ohlasi konec kopirovani tak se jeste nejaka data prenasi a vytrzenim flashky o ne prijdete, proto myvaly flashky blikajici diodu podle ktere jste poznala kdy ji jeste nemuzete z portu vytrhnout … rychle usb flashky s timto problemy nemaji, jakmile se ukonci kopirovani muzete je vytrhnout a vubec nic se nestane, nerikam ze tu neni pravdepodobnost ztraty dat v urcitych vyjimecnych situacich, ale je to pravdepodobnost velmi mala.

Opacna situace nastane kdyz na flashku potrebujete ukladat soubory vetsi nez nekolik GB, v takovem pripade na ni pouzivate jiny souborovy system NTFS, ktery je na vytrzeni velmi velmi haklivy. Pouze pri korektnim odebrani usb zarizeni pomoci ikony vpravo dole dojde ke spravnemu ulozeni vsech dat a teprve pak je mozne flashku naformatovanou jako ntfs bezpecne odpojit, … to je vsak neobvykla konfigurace, vy mate takrka urcite flashku formatovanou na FAT 32 ktery tento problem nema.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
GangstaHelper

Bezpečným odebráním dojde k odpojení napájení v zásuvce USB. Má to zamezit možnému poškození zařízení. Některá to nevyžadují.

Já sám to obvykle nedělám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek