Avatar uživatele
anonym

Proč cejtím při nynějším pálení žáhy ještě špenát od oběda? Neměl se už dávno strávit?

Čas je 21:53. Vemu si Talcid (antacid) na to a pomůže to (jen potlačí následky dočasně, ale neřeší příčinu), ale i tak mě překvapuje, že to cejtím. Knedlík, maso a špenát k obědu a teď cejtim v puse pachuť špenátu jak se vrací ve šťávě. Nejím kyselinotvorně celý den. K večeři jsem měl kukuřično-jáhlovou kaši z vody, která je naprosto zásaditá.

Špenát se pomalu tráví? Vždyť Pepek námořník ho jedl po kvantech a vypadal OK! :)

Zajímavá 0 před 2777 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

Většinou je na vině ten česnek, co se do špenátu přidává, ten je cítit v žaludku hodně dlouho – těžko stravitelný.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Přijde na to, co bylo k tomu špenátu. Knedlík a maso – v tom případě je diagnóza jasná. Jedná se totiž o nesprávně sestavené jídlo a taková zůstávají v žaludku klidně i osm až dvanáct hodin. Pro prevenci stačí nastudovat něco o správném kombinování potravin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Quentos: To mě překvapuje, protože jsem měl za to, že maso, knedlík a špenát je něco jako maso knedlo zelo. To co jsem měl k obědu vařili i ve škole právě. Byly by tam OK brambory místo bramborového knedlíku?

před 2777 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

Kdepak, to je přece tentýž materiál… ve skutečnosti bys měl v tomto případě vynechat buď ten knedlík, nebo to maso. Ale z toho si nic nedělej, česká kuchyně je z hlediska dietologie prakticky celá blbě :{)> v případě zájmu doporučuju knihy na toto téma od H. a M. Diamondových.

před 2777 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek