Avatar uživatele
Damiana

Proč dnešní mladí mají mámy, které se …

… jim chtějí vzhledem vyrovnat?

Je to takový novodobý fenomén. Dříve mámy prostě vypadaly jako mámy. Dnes si pětačtyřicítky nechávají prodlužovat vlasy, zvětšovat prsa, aplikovat botox, plastikou upravovat kdeco, poměrně dost střídají partnery, celkově se chovají jako promiskuitní diblíci. Zjišťuji, že jejich potomkům ta mateřská „neschopnost“ „normálně“ stárnout hodně vadí. Narušuje to jakýsi přirozený vývoj, pocit zázemí a bezoečí. Matky nepůsobí mateřsky, povídají si s dětmi až moc intimně, často se chovají infantilněji než ony, celkově jsou dost labilní až hysterické. Otázkou času je jejich drzost, to, že se děti za ně stydí a často je až nenávidí.
Proč to ty matky dělají?
Nejde mi o to, aby o sebe nepečovaly a chodily s šátkem „na babku“, ale díky společnému šatníku s dcerou – a někdy i společnému příteli – to pak v rodině hodně skřípe.
Jaký je váš názor?
Doplňuji:
Nic proti moderním matkám, pokud jde péče o jejich vzhled ruku v ruce s intelektem. Horší je, pokud se mateřství zatratí a žena se „vrátí“ až moc. Dospívat s plastikovou mámou bych tedy nechtěla, zlatá moje mamule!:-)

http://photo.u­loziste.com/?fot­ka=fe8dbfa3d1199a10­.jpg&d=z959a1b045e48017&­size=3

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? ten který je, annas, dudu, iceT, hanulka11, Drap, anonym, anonym, anonym před 4096 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Myslím, že to nese doba a jsou to hlavně matky, které měly své děti brzy a dohánějí své mládí, využívají vymožeností jak omlazení aj....... jistěže to není dobré – pak ani dospívající nemají žádný vzor v rodině pokud se rodina rozpadne …
Dneska matky co rodí dýl /kolem 35–40 let si vše náležitě užívají.....
Já to nezažila – jsem na toto staromódní…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Myslím,že problém by mohl být v tom,že mámy nechtějí stárnout a chtějí být pořád atraktivní,můžou mít pocit,že jim něco utíká a chtějí to ještě dohnat.Nebo mají nízké sebevědomí a když ty dnešní vymoženosti i finance to dovolují vypadat mladší.....Pamatuju si,že jakmile jsem si chtěla od mámy nějaký hadřík půjčit,tak to prostě neexistovalo si něco půjčovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Nevím, nejsem „z těch tebou popisovaných“, normálně stárnu, stačí mi, když mi kluk řekne, že nevypadám na svá léta a udělá mi to dobře.......jen potřebuji pár kilo shodit, co jsem za nervozní dobu s prodejem a koupí bytu poslední dobu nabrala. Se synem nemám problém mluvit, řeknu, co potřebuji říct a on se mně taky svěří, třeba kdy byl s kým se někdy opít a co jeho přítelkyně. Nechovám se infatilně, koukám sice na své kruhy pod očima a přemýšlím, jaký krém příště koupit, ale cena krému tři stovky nepřekročí a vydrží další půlrok. Společný šatník jsem s mámou nikdy neměla, nebo jinak, koupily jsme si stejné šaty (různé velikosti) a já je za čas přestala nosit, právě proto, že je nosila má máti …ale neskřípalo nic..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Myslím si že vše začalo tzv.sexuální revolucí v 60 letech min.století kdy začaly padat společenské a mravní zábrany.Porovnám li ženu které je dnes 50 nebo více,většinou chodí upravená a vypadá mladistvěji než žena téhož věku před půl stoletím.Je to dané také životním stylem a v neposlední řadě i nízkým věkem jejich vstupu do mateřství.To už popsala hanulka.To že pubertální potomci mluví negativně o svých rodičích,bylo,je a bude.:-)
Ted jsem se zarazil,že mluvím vlastně na takové ženské téma.:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Byla jsem zvyklá o sebe dbát a pečovat „před dětmi“ při nich i po nich. To se nezměnilo ani když jsem už babičkou. Mám svůj styl, nepoužila jsem dosud služeb plastické a estetické chirurgie (ale nevylučuji, že k tomu někdy z nějakých odůvodněných případech může dojít ) a snažím se udržovat tak nějak v rovnováze.
S dávno dospělými dětmi nás spojují hlavně společné zájmy, takže můžu snadno komunikovat i s jejich přáteli, kteří se rekrutují převážně „z našich zájmových kruhů“
aniž by to působilo trapně (doufám!) S dcerou máme samozřejmě trochu jiný vztah než se synem, jsem ráda, že jí můžu pomoci s vnučkou i předat několik rad a naopak ona někdy radí mně. Syn žije dlouho v zahraničí, takže se nevídáme tak často, ale všeobecně se dá konstatovat, že s „dětmi“ mám úzký vztah, ale máme své hranice. S poněkud „choulostvými“ otázkami chodí dcera za mnou a ne naopak. Svoje soukromí si tak trochu udržuji i před dětmi. Sama se stýkám (když
už ) převážně s lidmi z oblasti kultury a v tomto prostředí není o nějakou extravaganci nouze, takže si nepřipadám nikterak out nebo naopak přehnaně in.
Spolehlivě mě udržuje „v oběhu“ manželství s mnohem mladším partnerem, které trvá více než patnáct let a přestože posledních několik let nás naše kariéry poněkud
odloučily, těšíme se na každé naše společné chvíle a o to víc se musím snažit aby se mě po příjezdu neleknul :))
už ) převážně s lidmi z oblasti kultury a v tomto prostředí není o nějakou extravaganci nouze. Spoleh

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Damiano, máme přesně takovou starší ratolest. Letos jí bude 36 roků a dcerám 17 a 14 let. Poslední dobou decentně zhubla, sportuje, moderně se obléká a vychutnává si, když jí někdo řekne, že se starší vnučkou vypadají jako sestry. Viditelně si tuto životní etapu užívá také proto, že se jí daří v práci a vyděvává slušné peníze. Je to sympatický módní směr usilující dílem zdravě provokovat svého partnera a dílem účinně reagovat na strašidlo v podobě stále se vzdalujícího bodu, kdy tato generace už konečně nebude pracovat muset, ale jen moci.
Možná se pobaveně pousmějete, ale s takto mládnoucí dcerou máme i my s babčou někdy pocit jakobychom byli mladšími.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Myslím, že to neni ani tak v dnešní době, i když tomu v mnohém napomáhá,ale spíše v osobnosti jedince. Každý jedinec, mužů nevyjímaje, by se měl chovat, oblékat a přizpůsoovat své tělo přiměřeně ke svému věku a nenechat se zlákat módními trendy.
To však neznamená, že by nemohl vypadat velmi dobře. Chce to zřejmě jen trochu soudnosti. Znám několik žen ,které by mohly stát na obou těchto stranách. Jedny vypadající spíše směšně a některé velice decentní, udržované a budící závist celé řady mladších.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Já bych to sved na telku :)

Dřív když televize nebyla, nebo se ještě vceméně krotila, tak se tohle nedělo. Dneska tam máš Zoufalý manželky, Plastická chirurgie s.r.o, Ženatý se závazky, vony to viděj v televizi, říkaj si „asi je to normální“, do toho ty haldy časáků, kde je jasně napsaný jak má ženská vypadat, jak si má uživat života a tak se prostě jenom přizpůsoběj.

http://www.you­tube.com/watch?v=KlDHru4­DtDA&feature=pla­yer_detailpage#t=834s :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

mění se doba a psychologie lidí. I když si to neuvědomujeme, tak denně jsme vystaveny ohromným manipulacím, které si nepřípouštíme. nejhorší manipulace jsou ze strany médií a pak i přátel. kamkoliv se podívám, do médií, tak „radí“ jak žít, jak balit chlapy a ženský, určujou co máme rádi atd… ve výsledku tu máme lidi, kteří se ve 30 cítí, že už to nejlepší mají za sebou a snaží se to jakýmkoliv způsobem zlepšit a být třeba atraktivnější. ale je to každýho věc a každej má svůj názor 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

bolak: U načítání odkazu mi to hodilo chybu.

před 4095 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

bolak, Titus: Jasně hoši, že je to mediální masáž a dnešní šílený kult mládí. Ale není škoda to tak slepě následovat? Něco jiného je dobře o sebe pečovat, ale znát sama sebe. Ony v těch časácích sedí a pod scénáři jsou podepsány osoby, u kterých byste tu umělou dokonalost hodně těžko hledali.
Přijde mi, že se tenhle druh žen – nových matek – něčeho hodně bojí. Jako by ani nestihly dospět, ale zároveň ví, kolik jim je a bojí se stáří. Něco mi tam chybí. jako by něvěděly kam patří. Je tam hodně velká nevyrovnanost a stanovení si priorit. Často je právě tohle jeden z důvodů, proč to následně v rodině nefunguje. Je to nepřirozený vývoj a jakmile se až příliš snažíme žít podle umělého mustru, vždycky to dopadne blbě.

před 4095 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek