Avatar uživatele
anonym

Proč důchodci nemají rádi mladší, a naopak jim vadí, že se mladší lidé nechovají úplně stejně, jako se chovali oni?

Spousta důchodců si myslí, že jen proto, že na tomto světě žijí déle než ostatní, tak všechno ví nejlíp a ve všem mají pravdu. Nejvíce si toto logicky vylévají na mladších lidech, než jsou oni, nejčastěji na nezletilých. Myslí si skoro o všech, dokonce i o svých vlastních vnoučatech, že jsou hloupí a nezkušení, přitom kolikrát i jejich vlastní vnoučata jsou inteligentnější a mají mnohem vyšší potenciál (jasně, životně zkušenější být mohou a často i jsou, ale doba jde dál…). Podstrkávají jim vlastní zvyky, říkají jim, ať dělají přesně to, co dělali oni za „jejich let“, a jakmile tak nečiní, jsou pro ně hloupí.

Podle mého osobního názoru, který pro mě do té doby, dokud mi ho nikdo logicky nevyvrátí, bude jednoznačně pravdivý, mladším lidem závidí. Závidí jim to, že se dneska mají mnohem lépe, dělají to, co je baví, a celkově si užívají života, dokud mohou (pokud samozřejmě v budoucnu neuskuteční nějaký byznys, díky kterému budou mít více než dostatek financí a užívat si budou nadále…). Závidí jim, že už si nemůžou dopřávat to, co oni, a nikdy ani nemohli (teď mluvím o technice a moderních vymoženostech).

A přesně tím, co dělají, rýpou do mladých, kteří si to nenechají líbit, a proto jim to vrací, pak vzniká naprosto zbytečný spor.

(Jen taková menší vsuvička, jelikož nechci mít v odpovědích jen urážlivé důchodce, co mi budou mé názory nelogicky vyvracet, tak si můžete všimnout, že nepoužívám slova jako „všichni“, ale „spousta“, co to znamená? Znamená to, že tím nemířím na všechny důchodce a stále pevně věřím, že takoví úplně všichni nejsou, děkuji) :)

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2796 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Psychotic

Protože na světě je spousta lidí, kteří si myslí, že jsou chytří až na půdu. Staří i mladí, levičáci i pravičáci, náckové i sluníčka, pracující i kreativní, dokonce i Lahny.
Ty sám jsi nám stihl vypovědět, jak nemáš rád učitele, vegany, „ženštiny“ a bůh-ví-koho ještě, přitom kolik proti nim máš na intelektuální úrovni šancí, to je nám všem jasné.

Pokud s tím máš problém, mám pro tebe jednoduchou radu: přestaň se zabývat jejich věkem a začni poslouchat, co říkají.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

A nejenom důchodci, já taky (důchodce přitom zdaleka nejsem). Nevadí mi přitom, že se mladí nechovají jako já, to bych nechtěl. Vadí mi, jak se chovají vůbec. Reaguju na tvoji hlavní otázku (tučné písmo), „omáčku“ pod tím ignoruju, je zcela mimo mísu.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Tenhle konflikt je asi odvěký. Mladí mají energii, staří mají zkušenosti. Staří by chtěli spojit energii se zkušenostmi, proto se pokouší předávat zkušenosti mladým. Ti však o zkušenosti starých nestojí a neumazáni ještě životem hledí vstříc světlým zítřkům plným „velkých bysnysů“.
Na druhé straně je pravda, že doba se mění a staří nemusí rozumět některým novým výzvám, které dnešní svět přináší.
Každopádně ke znakům mladého gentlemana by měla patřit úcta ke stáří a ochota starším naslouchat. Jim to udělá radost a mladý gentleman občas může zachytit něco, co se mu hodí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Přečetl jsem si tvoje otázky a odpovědi. Ta spousta má pravdu, v tvém případě určitě. Všiml jsi si, že umím použít i slovo spousta. Všimni si také že neříkám všichni. Češtinu jsem se učil, kdežto ty ji nemáš rád a teď tady poučuješ. Je třeba plácat v návaznosti.
Pán světa z tebe určitě nebude.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

škoda, že se nedožiju, až budeš důchodcem. už teď jsi podle toho, co jsem postřehl, nejchytřejší, a když k tomu ještě něco prožiješ, tak už aby se začli mladí třást. většina mladých by svých úspěchů nedosáhla díky svým rodičům a prarodičům.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Neměla jsem v úmyslu vůbec odpovídat, ale myslím si, že důchodci a mladí lidé jsou na tom stejně. Hodně důchodců to s radami mladým přehání, ale současně hodně mladých lidí se nechová ke starším lidem s respektem. Je mi líto, že jsi
tak negativisticky založen, skoro nic se ti nelíbí a myslím, že máš dost smutný život a nedokážeš si jej „užít“. Zkus brát život více optimisticky a myslím si, že to platí pro nás všechny. Umíš se vůbec smát a být v poho? 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Protože memají čas se v problematice babrat složitěji.
A ti mladí proto, si myslej, že maj pak dost času na usmířenou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Pravděpodobně, že důchodci mají zkušenost při budování komunismu a nemohou plně pobrat vynikající přednosti českého kapitalismu pod dirigentem Brusel-vědátorů, a mladému kapitalistickému pokolení velmi závidí, že většinou zmrzkého důchodu / mimo neobyčejných důchodců, kteří po sametu jsou na správném místě ve správný čas /, si nemohou šňupnout opium, kokain, hašiš, marjánku, pervitin, katha, LSD, triphenidyl a další pochutiny novo-věku, poněvadž by nezbylo na papů, léky, něco pro vnoučata a občas i sponzorování šmejdů, exekutorů a dalších mini predátorů.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

marci1, ano, umím, a rád, ale nepoužívám odpovědi.cz ke sdílení mých radostí. :)

před 2795 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

marci1, ano, umím, a rád, ale nepoužívám odpovědi.cz ke sdílení mých radostí. :)

před 2795 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Psychotic, ženštiny mám rád. Ne, nezačnu poslouchat lidi, co rád nemam.

mosoj, zkus být originální.

před 2796 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek