Avatar uživatele
bolak

Proč je Anna Franková v dresu AS Řím rasismus?

Vysvětlí mi to někdo? Ve fotbalové éře 39–45 se moc nevyznám.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, Muso před 2376 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muso

Anna Franková byla židovská dívka, která zahynula v koncentračním táboře. Ve známost vešla hlavně proto, že se dochoval její deník. S klubem AS Řím neměla nic společného. To, co máš na mysli, byla primitivní provokace fanoušků konkurenčního Lazia Řím. Příznivce AS Řím označili za Židy, přiložili fotky Anny Frankové v dresu AS, doplněné o hanlivé, antisemitské komentáře.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

"Proč to nebrat s humorem. Aspoň tak reagují v posledních dnech někteří italští fotbaloví fanoušci v souvislosti s obviněním ultras Lazia Řím z rasistických projevů.

Vedení Lazia se sice pokusilo vylepšit si aspoň trochu profil, ale nesetkalo se s úspěchem na celé čáře. Hráči nastoupili v následujícím utkání v Bologni k rozcvičce v tričkách s obrázkem Anny Frankové a sloganem „ne všemu antisemitismu“. A ještě před zahajovacím výkopem byl předčítán úryvek ze slavného deníku. Ze sektoru stadionu – pojmenovaného čistě náhodou po trenérovi, který zahynul v koncentračním táboře – se ovšem jako odpověď ozvaly fašistické popěvky a hajlování ultras Lazia. Klub se proto rozhodl ještě vystupňovat své úsilí v boji s rasismem. Při klubové návštěvě synagogy ale zaměnil prezident Lazia v oficiálním vyjádření synagogu za mešitu. A bývalý hráč klubu Siniša Mihajlović zase v rozhovoru přiznal, že vůbec netuší, kdo Anna Franková byla.

Snad aspoň plánovaná každoroční exkurze 200 fanoušků do Osvětimi proběhne se vší důstojností. Není to ale vůbec ojedinělý případ rasismu v italském fotbale. Nechvalně proslulým se v minulé dekádě stal útočník Lazia Paolo Di Canio, když na oslav když na oslavu gólu v ostře sledovaném římském derby hajloval. Sympatiemi ke krajně pravicovému hnutí se ostatně netají dodnes."

Podle i zdroje Radio Wave,
Autor:Petr Pláteník
https://wave.roz­hlas.cz/anna-frankova-v-dresu-rim-italie-resi-dalsi-kauzu-
rasistickych-projevu-6027783

Kdo byla Anna Franková?

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jake-chovani-denik-anne-frankove

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Ten klub neznám, ASi Řím? Když nemají rádi Aničku, není to náhodou sexismus? Zřejmě jí nepomohl ani strýček Karl Hermann Frank.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Sport