Avatar uživatele
surikata001

Proč je Atlantida fascinující více, než jiné „ztracené“ země a kontinenty?

Zajímalo by mne, proč je Atlantida tolik hledaná, proč se nad ní tolik diskutuje, píše… toto téma šlo zatím mimo mne, ale nyní jsme ve škole začali o ní mluvit a já jsem zjistila, že vlastně o tomto mystériu nic nevím… vždť bylo tolik jiných, ztracených zemí, kontinentů, civilizací… A vůbec, věříte že skutečně kdy existovala anebo ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, GM, johana 56, Klára K. před 3024 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Stále se objevuje něco nového, badatelé chtějí zjistit, co je pravda, co jsou mýty. Lidská zvídavost, moderní technika atd.

Např nálezy kamenů -" Atlantida je vidět naprosto zřetelně mezi Amerikami a Evropou / Afrikou, tam, kde by měla být a kde byly mj. nalezeny města, rozvaliny apod. pod mořskou hladinou".

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/pro­ducts/dukaz-atlantidy-a-dalsi-archeologicke-nalezy/


Proč? "Osudy ztracených měst a celých civilizací nedají lidem spát. Pátrají po nich světově uznávaní odborníci, profesionální hledači pokladů i naivní záhadologové. Asi největší záhadou, skrývající se v hlubokém dávnověku lidstva, je existence tajemné Atlantidy, národa, který svojí vyspělou civilizací a technikou předčil vše, co si jen dokážeme představit.

Pátrání po tajemné ztracené civilizaci jménem Atlantida provází lidstvo vlastně už od dob Platónových, který její existenci popsal ve spisech Timaeus a Critias.

Dnešní poznatky o Atlantidě dávají prostor vlastně jen třem základním teoriím: že je Atlantida pouhou fikcí a jedním z antických mýtů, nebo že Atlantida je vlastně popisem zničení ostrova Théra (nyní Santorini) nedaleko Kréty a zániku mínojské civilizace, nebo že Atlantida je historickou skutečností a leží tam, kde určil Platón.

Teorií o Atlantidě je neuvěřitelné množství. Jedny jsou podloženy vědeckými expertizami, ty druhé jsou čistou spekulací."

Více v odkazu.

http://21stole­ti.cz/2004/01/­21/za-tajemstvim-atlantidy-ve-svetle-novych-teorii/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Atlantida je mýtus, žádný hodnověrný důkaz její existence doposud nebyl objeven.

annas > ten váš první odkaz je úsměvný a pobavil.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit


Avatar uživatele
Klaproth

Atlantida je báchorka a nevěřím na ní. Žádné důkazy nejsou. Ty odkazy od annas asi nejsou myšleny vážně (mamuti, Pražský hrad apod.).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Na Atlantidu nevěřím a nepřesvědčí mě ani důkazy typu „přistávací plocha Apollónova nebeského vozu taženého labutěmi“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek