Avatar uživatele
anonym

Proč je autokanibalismus hodnocen jako trestný čin, když jedinec pojídá sám sebe?

Nenašel jsem to vysvětleno v popisu z wiki i z jiného zdroje, ale stále nerozumím proč je to bráno jako trestný čin, když takové sebepoškozování trestným činem není?

Viz text Wiki:
Autokanibalismus je druh kanibalismu, kdy jedinec pojídá sám sám sebe nebo části svého vlastního těla. Podobným procesem je autofagie, která probíhá u buněk. U lidí jsou projevy autokanibalismu např. sání vlastní krve, či pojídání vlastního tuku, kůže či svalů apod. Je považován za psychickou poruchu a je považována za trestný čin. V přírodě je autokanibalismus znám např. u cvrčkovitých.

Viz text priznaky-projevy.cz:
Člověk může pojídat vlastní kůži, pít svou krev, resp. sát si krev z rány. Zajímavostí může být případ chilského umělce Marca Evaristti, který uspořádal večírek pro své nejintimnější přátelé. Hlavní jídlo byly těstoviny podávány s karbanátkem vyrobeným z umělcova vlastního tuku, který mu byl odstraněn v předchozím roce při liposukci. Autokanibalismus je hodnocen jako trestný čin.

Léčba tedy probíhá pod dohledem psychiatra.

Zdroje:
http://www.priznaky-projevy.cz/psychi­atrie-sexuologie/au­tokanibalismus-priznaky-projevy-symptomy
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Autokaniba­lismus

Zajímavá 0 před 2794 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Tak tady mě napadá jenom

§ 164 Neoprávněné odebrání tkání a orgánů
(1) Kdo v rozporu s jiným právním předpisem provede jinému z jeho těla odběr tkáně, buňky nebo orgánu, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.
(2) Stejně bude potrestán, kdo v rozporu s jiným právním předpisem pro sebe nebo pro jiného opatří, zprostředkuje, nabídne, doveze, vyveze nebo proveze odebranou lidskou tkáň, buňku nebo odebraný lidský orgán z těla živého člověka, anebo s takovou tkání, buňkou nebo orgánem jinak nakládá.

Leda tak ten druhý odstavec a ještě mi to připadá dost přitažené za vlasy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek