Avatar uživatele
no107064

Proč je konec 2. světové války 2. září 1945, když se udává začátek 1939?

Proč je začátek WW2 1939 a konec 2. září 1945??? To by mělo být v tom případě 8. května 1945.

Nebo teda v tom případě začátek 1937 a konec 2. září 1945.

Jak to myslím,

  • 1939 začátek války v Evropě
  • 1937 záčátek války v Asii
  • 8. května 1945 – konec války v Evropě
  • 2. září 1945 – konec války v Asii

Proč se bere oficiálně jako datum WW2 začátek války v Evropě a konec války v Asii??
Buď bych to dělil jako WW2 v evropě anebo WW2 v asii, což je celková délka WW2

a ne takhle trochu od toho a trochu od toho…

annas – odpověď jsem nepochopil…
Mně jde o to, proč se oficiálně udává začátek WW2 v Evropě a konec WW2 v Asii? Proč se teda neudává pro nás Evropany obě data počátku i konce v Evropě? Nebo případně data od celkového začátku WW2 (Asie) do úplného konce WW2 (Asie)

Proč se oficiálně (teda aspoň v evropě) berou ty data.

Zajímavá 0 před 2749 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Proč? Přece šlo o světovou válku, takže nebojovaly jen evropské státy, ale i ostatní státy ve světě. Je na tom něco divného? Záleží na tom, jak se interpretuje, jak to vidí historikové atd.

Nic vám nebrání v tom, abyste uvedl začátek a konec války v Evropě, ale i začátek a konec války v Asii – tam se bojovalo déle.

Podívejte se do odkazu, kdy bylo podepsané příměří v Evropě a v Asii.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/kde-a-kdy-bylo-podepsano-primeri-druhe-svetove

Jinak je jasné, že "druhá světová válka byl globální vojenský konflikt, jehož se zúčastnila většina států světa a jenž se stal s více než 60 miliony obětí dosud největším a nejvíc zničujícím válečným střetnutím v dějinách lidstva.

Válka v Evropě začala 1. září 1939, když nacistické Německo napadlo Polsko. Krátce poté vyhlásily Francie, Velká Británie a státy Commonwealthu Německu válku.

V Asii je za počátek druhé světové války považováno přepadení Číny Japonskem, které začalo již 7. července 1937, i když jde o menšinový názor.

Válka se stala světovou až v r. 1941, když Japonsko napadlo i Spojené státy americké a britské a holandské kolonie. Tehdy Spojené státy americké, které už dříve poskytovaly některým Spojencům v počínající válce pomoc, vstoupily aktivně do války 7. prosince 1941 poté, co Japonsko udeřilo na jejich námořní základnu v Pearl Harboru

Konec války v Evropě nastal 8. května 1945 kapitulací Německa. Po americkém svržení atomových bomb na města Hirošima a Nagasaki kapitulovalo Japonsko 2. září téhož roku".

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Druh%C3%A1_sv%C4%9Bto­v%C3%A1_v%C3%A1lka
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Druh%C3%A1_%C4%8D%C3%­ADnsko-japonsk%C3%A1_v%C­3%A1lka

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Válka v roce 1937 byla považována za regionální konflikt, který nikoho v Evropě nezajímal. Za světovou začala být považována až v roce 1939, kdy bylo jasné, že se globální mocnosti časem zapojí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Ono to nemá jasný začátek ani konec. Někdo dokonce říká, a v jistém smyslu by se s tím dalo souhlasit, že světová válka byla jen jedna o dvou dějstvích, kdy obě dějství mají příčinnou souvislost.
A podívejte se třeba do Rakouska, které neslaví 8. květen, ani 2. září, ale 26. říjen 1955, kdy vyhlásilo neutralitu a zbavilo se tak okupačních spojeneckých armád.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
no107064

Klaproth: uspokojivá odpověď, ale taky je to takové sporné … i válka německa by se dala uznat jako regionální konflikt do doby než napadlo rusko, čily 1941. Kdy to přestal být pro japonce regionální konflikt, do té doby než nenapadli pearl harbor čili američany taky 1941.
Těch začátku a konců je čin dál více, když se do toho šťourá … Příjde mi, že ty data na konci války nějak sesmolili a pak to nechali tak nějak.

před 2749 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek