Avatar uživatele
Tobymezajima

Proč je kooperace vždy vnímaná jako správná?

Vždyť kooperovat (spolupracovat) se dá i na spoustě špatných věcí. Když se např. Já rozhodnu, že s dalšími třemi lidmi budu spolupracovat na tom, že sousedovi vykrademe byt. Pak si ty věci nebo peníze rozdělíme, tak každej ze spolupracujících (kooperujících) z toho něco bude mít. Ale soused utrpí škodu. Tak to přece není správné.

Doplnění: Slovo vždy nebylo nejlepší, ale převážně. Z častého tvrzení, že je projevem dobrých vzájemných vztahů, harmonie, vzájemného porozumění a snah zralých osobností apod. Z vlastního setkání s tím: je to kooperace=něco dobrého u druhých lidí.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2188 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Neni vždy vnímána jako správná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Na základě čeho soudíš, že je vždy vnímána jako správná? Dolož své tvrzení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Logicky vzato, v situaci kterou si popsal k zisku dospějí dva kooperující zloději a ztrátu utrpí jen jeden člověk 🙂 … o jednoho šťastnějšího člověka víc.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

„Proč je kooperace vždy vnímaná jako správná?“
Kooperace je samozřejmě vždy správná a proto na to myslí trestní zákoník zvýšenou sazbou za zločiny spáchané ve spolupachatelství 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Kooperace je správná, neb se v úsilí dokáže znásobit více, než kdyby totéž dělali jedinci samostatně. Cíle kooperace však mohou být různé, ať již kladné, nebo záporné, to je již ale věc jiná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek