Avatar uživatele
bolak

Proč je někomu špatně z jídla který všichni ostatní normálně jedí?

Nemyslím alergii ale prachobyčejnej zdvih žaludku. Někomu se dělá šoufl z hub, jinýmu z ořechů, z brokolice nebo z tlustýho masa, přitom ostatní s tím nemají problém. Čím je to způsobený?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4065 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

tam je těch faktorů tolik, že to hlava nebere. To se takhle popsat nedá.Co jsem to studoval, tak nejlépe mi to vysvětlila ájurvéda, mnohem lépe nežli alopatická medicína.
Jo a utrousím si tady upřesnění pro věrné systému, který dělá z alternativ pavědy a který si slepě žijeme,než nás vyhladí, tak jen upřesním: véda (už někde 7tis.let zpět) =věda. Tak to bylo. ..to jenom než nemocní lidé, kterých je mrtě a nechtějí začít u sebe, začnou mít plnou „pusu“ vědy.
Doplňuji:
a krom způsobu stravování v „systému“ by otázku mohli ještě vysvětlit zažitá dogmata v množství požitých potravin. Ten, co je mu zle, třeba jenom sežral víc .)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Co člověk, to jiný žaludek. To jak s povahou.
Doplňuji:
A co třeba psychický blok, zvlášť, když je dětem vnucováno jídlo, které vypadá odporně, nebo nevábně.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

barbakan: Nojo, to je jasný, ale co přesně se v tom žaludku děje? to má to tělo nějakej defekt, že neumí zpracovat nějakou látku obsaženou v tom jídle, nebo že na ni nepřiměřeně reaguje, nebo proč se zvedá žaludek? To je přece docela silná reakce, tak to musí mít nějakej fyziologickej dů­vod…

před 4065 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Mám jen kousíček slinivky a tím pádem je problém trávení, nedostatek žaludečních šťáv k rozkladu potravy. Třeba ovoce a zelenina je kupodivu těžká na strávení, řeším vitamíny. Někdy mám problém i s kaší. Operační zásah do těla má i svá negativa.

před 4065 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek